G4Media.ro

Joe Biden: Militarii afgani, după 20 de ani de luptă pentru țara…

Joe Biden: Militarii afgani, după 20 de ani de luptă pentru țara lor, nu au fost în stare să reziste cât se așteptau alții

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat, marți, că cei 300.000 de militari afgani pe care SUA i-a antrenat timp de 20 de ani nu au rezistat în fața talibanilor atât cât s-ar fi așteptat. Biden a mai vorbit și despre nivelul mare de corupție, dar și despre fuga fostului președinte afgan la venirea talibanilor.

Președintele SUA a spus că mai există 100-200 de americani în Afganistan, dar că mulți dintre aceștia nu vor să plece din cauza legăturilor de familie din Afganistan:

 • ”Succesul extraordinar al acestei misiuni (de evacuare a colaboratorilor SUA, n.red.) s-a datorat curajului, abilității armatei și serviciilor de informații. Săptămâni întregi s-au chinuit să scoată cetățeni afgani colaboratori. Și-au riscat viața. 20 de soldați au fost răniți, 13 eroi și-au dat viața. Le suntem datori lor și familiilor lor, nu îi vom putea răsplăti vreodată, dar nu îi vom uita. Credeam că cei 300.000 de militari afgani pe care i-am antrenat vor fi de bază. Militarii americani, după 20 de ani de luptă pentru țara lor, nu au fost în stare să reziste cât se așteptau alții (…) Estimăm că mai sunt 100-200 de americani în Afganistan, unii vor să plece, alții au dublă cetățenie și nu vor să plece din cauza legăturilor de familie din Afganistan. Păstrăm angajamentul că dacă vor să plece, or să plece.

știre în curs de actualizare

sursa foto: Pexels/ Alejandra Santiago

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Si uite cum unora li s-a urit de atita bine si si-au bagat palma in fund cind au trebuit sa lupte pentru tara lor impotriva talibanilor . S-au ascuns fugind ,ca dracu de tamaie ,de niste biete gloabe talibane si s-au napustit sa se suie in avioane . Ce fatarnicie .

  • AuI b0u1e…us a abandonat baghram noaptea ca hotii..
   Suna cunoscut?

   Us a lasat afghanistanul din mana la schimb cu altceva, ce nu vedem acum. Nu mai fi fatalau de ziua a 7 a

  • Alexei Alexeievici, tu oricum nu înțelegi nimic, măcar nu mai posta prostii. Americanii s-au saturat sa finanțeze incapabili, asa ca i-au lăsat în pace. Se vede treaba ca legendele despre lupta pentru libertate, nu se potrivesc cu realitatea. Ești exemplul viu ca plângăcioși exista peste tot.

  • S a desfășurat conform planului și ce se va întâmpla acolo începând de azi este conform planului

 2. Militarii afgani ai luptat pentru dolari americani, nu pentru țara lor. Cetățenii afgani nu au vrut să fie ocupați de americani.

  • Așa e.
   Talibanii sunt tot cetățeni afgani, nu sunt ocupanți. Și probabil că sunt susținuți de populație, dacă au câștigat așa de ușor.

  • Asa este si ca urmare sa stea naiba in tara lor sa nu invadeze Europa sub pretextul ca au venit Talibanii. Ei au vrut Talibanii altfel luptau.

 3. Tatae vezi ca ai greșit site-ul, nu e sputnik!
  Am impresia ca ăștia ce vorbiți de UE și NATO ați fost colaboratori pe timpul lui ceașcă! Altfel nu înțeleg cum voi trăiți bine în comunism!

 4. Am opt clase abia înțeleg ce se scrie în comentarii, dar se vede de la o posta ca aici se da lupte crancene între securitate și putori rusești hoți de tara și trădători, dați Moldova înapoi!, întreaga și tezaurul și nu mai propagati coruptia

  • Că venirea americanilor (ca antidot la rușii aflați în țară)era dorită de popor după al doilea război mondial e o realitate.Chiar era unul care vorbea de unul singur cu voce tare pe stradă că ,,Vin americanii,, până l-a auzit tov. Gheorghe Mihai și nu s-a mai zărit pe stradă.Ascultați-l pe Jean Constantin cu Fir-ar mama ei de viață pe You tube ca să vedeți că și el aștepta americanii.Si au venit în ciuda bombardamentului din primăvara lui 1944 când nu doar Gara de nord a fost atinsă ci si cartierul Tei si au fost circa 2900 de victime.Dar aviatorii americani cu toate asrea au avut și monument e drept vizitat de câinii cu necesități fiind la nivelul solului.

 5. Americanii au negociat cu talibanii referitor la retragerea din Afganistan,deci era hotarat ca talibanii sa preia puterea.Deci cum sa te astepti ca afganii antrenati 20 de ani sa lupte daca tu le tai toata sustinerea si negociezi cu talibanii admitand ca acestia preiau puterea dupa ce pleci ?!?!

 6. Puterea nu se dă, se ia. Senilul probabil a citit bine, i-au lăsat să preia puterea, dar ei au șters-o cu palma în fund. Nici măcar cât Vietnamul de Sud n-au făcut.

 7. Așa e Biden! I-ați spulberat! Așa sunt toți americanii,își iau papara și tot ei se dau învingători. Trăiască sam și neamul lui.

 8. Cum naiba sa reziste daca militarii afgani nu și-au primit salariile/soldele la timp.
  Nu poți face instrucție și cere implicare daca tu acasă când ajungi ai frigiderul gol.

 9. Pai trebuiau sa lupte pentru tara si libertatea lor nu pentru salamul din frigider daca tot se vaita ca vin Talibanii si vor sa invadeze acum Europa sub pretextul asta.
  Intai lupti pentru libertate si pe urma vine si salamul in frigider 🙂

 10. Nu va mai taiati in dat cu parerea aiurea.
  Zice cineva prima data lupta apoi beneficii de or fi.
  Da ia sa vedem noi cam cati ramanem in picioare noi rumanii cand apar rusnacii. Nu nu atentie nu vorbeam de bunicii nostrii nuuuu noi noi ce am vandut pamantul retrocedarilor nesfarsite si am plecat pe vecie in Spania sau Anglia sau Italia sau oriunde e bine. Ca la noi e rau e bine doar de Crăciun de Pasti si vara putin. Câțiii? Si atunci sa vina americanul sa ce? Pai hopa dk vine dupa nu iti ia totul de nu ai bani de o amărâtă de factură.
  Ok. Bla bla acum hoardele astea vin peste noi iar noi democrarti fiind trebuie sa ii primul.
  Muncesc cu stivuitorul in Austria si va spun afganii astia nu muncesc deloc zero si sunt si dati dreku . Vor doar ajutor social si sa faca kaka unde vor. Si atunci tb sa fim buni sa ii primim?

 11. O mână de fanatici care au la bază un ideal a pus mana pe o tara care a trăit sub teroarea fricii peste 20 de ani. Lupta pt putere ii va face sa se sfâșie între ei. Războiul nu va înceta.

  • Gogule…tu chiar nu vezi? Eficienta antrenamentelor americane in Afghanistan tim de 20 de ani…băăăăiiiiiii!

 12. Gogule…tu chiar nu vezi? Eficienta antrenamentelor americane in Afghanistan tim de 20 de ani…băăăăiiiiiii!

 13. MIROASE A TRĂDARE SI A INTERES FINANCIAR NU E O COINCIDENȚĂ ACEST MIZERABIL RAZBOI TOTUL A FOST PLANIFICAT E PREA SIMPLU PREA UȘOR FĂRĂ NICI UN ÎNȚELES ORICUM E O LUME MURDARĂ PLANETA A DEVENIT GHENA UNIVERSULUI TOT CE E MURDAR SI RĂU SE AFLA AICI PE TERA.