G4Media.ro

Joe Biden merge, duminică, la Uvalde, pentru a aduce un omagiu victimelor…

Joe Biden merge, duminică, la Uvalde, pentru a aduce un omagiu victimelor masacrului de la şcoală

Preşedintele Joe Biden merge duminică în oraşul Uvalde din Texas, la cinci zile după masacrul dintr-o şcoală primară, pentru a aduce un omagiu celor ucişi şi empatie celor îndoliaţi de acest atac care a şocat America şi a reaprins dezbaterea asupra armelor de foc, relatează News.ro.

„Nu putem face dramele ilegale, ştiu asta. Dar putem face America mai sigură”, a pledat sâmbătă preşedintele Statelor Unite, regretând că „în atâtea locuri au murit atât de mulţi oameni nevinovaţi”, scrie AFP.

Nouăsprezece copii şi doi profesori au murit, marţi, la şcoala Robb din Uvalde,din arma lui Salvador Ramos, de adolescent de abia 18 ani, într-unul dintre cele mai grave atacuri din ultimii ani din ţară.

Democratul în vârstă de 79 de ani, care şi-a pierdut el însuşi doi dintre copiii săi — fiica sa încă bebeluşă într-un accident de maşină şi un fiu adult de cancer — a vorbit despre propria sa suferinţă la scurt timp după crime.

„A pierde un copil este ca şi cum ţi-ar fi smuls o parte din suflet”, a spus el marţi. „Nimic nu mai este la fel.”

La Uvalde, Joe Biden urmează să se întâlnească cu familiile victimelor, lideri locali şi lideri religioşi.

Dar şeful statului cu greu poate promite acţiuni celor care cer un control mai strict al armelor de foc.

Majoritatea parlamentară democrată prea mică nu îi permite să adopte o legislaţie semnificativă doar pe această temă. Reprezentanţii aleşi ai taberei sale trebuie să convingă câţiva republicani să obţină majoritatea calificată necesară.

Casa Albă, reticentă să-l implice prea mult pe Joe Biden în bătălia politică, a declarat joi că „are nevoie de ajutorul Congresului”, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Karine Jean-Pierre.

Mesaj reluat de vicepreşedintele Kamala Harris, care a spus sâmbătă că aleşii trebuie „să aibă curajul să se opună, odată pentru totdeauna, lobby-ului armelor şi să adopte legi rezonabile privind securitatea în materie de „arme de foc”.

Photo by Jordan Vonderhaar / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. La granița de Sud nu merge?
    Un senilotrop!