G4Media.ro

Joe Biden l-a atacat pe Donald Trump cu glume despre sănătatea mintală:…

Foto: Facebook Joe Biden/Dondal Trump

Joe Biden l-a atacat pe Donald Trump cu glume despre sănătatea mintală: ”Un candidat este prea bătrân şi incapabil mintal pentru a fi preşedinte. Celălalt sunt eu”/ Biden a făcut o serie de confuzii majore în declarațiile publice recente

Preşedintele american Joe Biden l-a atacat sâmbătă pe fostul preşedinte Donald Trump, cu glume despre sănătatea mintală a adversarului său electoral, în timpul unui discurs la cina Gridiron Club, o tradiţie de la Washington care a început în anii 1880, relatează Reuters, citată de News.ro. Însă chiar Biden a făcut o serie de confuzii majore în declarațiile publice recente, între care a confundat războiul din Gaza cu cel din Ucraina, pe cancelarul Angela Merkel cu Helmut Kohl, iar pe Emmanuel Macron cu Francois Mitterand. Detalii, aici. 

Apariţia lui Biden la cină, la care politicienii şi jurnaliştii fac schimb de glume la un eveniment oficial, a fost prima la care un preşedinte a participat în persoană, de la prezenţa fostului preşedinte Donald Trump în 2018.

Biden, în vârstă de 81 de ani, a câştigat recent nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale din acest an şi se va înfrunta cu Trump, în vârstă de 77 de ani, într-o revanşă, în noiembrie.

Biden încearcă să atragă alegătorii, să-şi sporească cotele de aprobare scăzute şi să atenueze îngrijorările că este prea bătrân pentru a candida din nou.

„Un candidat este prea bătrân şi incapabil mintal pentru a fi preşedinte. Celălalt sunt eu”, a spus Biden sâmbătă, în faţa a peste 650 de invitaţi, printre care premierul irlandez Leo Varadkar, Jeff Bezos fondatorul Amazon şi proprietarul Washington Post şi CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew, a cărui afacere în SUA ar putea fi interzisă de Biden.

Campania lui Trump nu a răspuns unei solicitări de comentarii.

Trump a pus la îndoială capacitatea mintală a lui Biden de a fi preşedinte.

Biden a întărit importanţa presei, despre care a spus că nu este ”inamicul poporului”, în contrast puternic cu remarcile anterioare ale lui Trump despre presă.

El a vorbit şi despre războiul din Ucraina cu prim-ministrul Estoniei Kaja Kallas, care a participat la cina de sâmbătă.

”Nu ne vom închina, ei (ucrainenii) nu se vor închina şi eu nu mă voi închina”, a spus Biden.

După discursul său, Biden a făcut selfie-uri cu reporterii şi a sunat-o pe mama unui invitat.

La eveniment au luat cuvântul guvernatorul din Michigan, Gretchen Whitmer, reprezentând Partidul Democrat, precum şi guvernatorul din Utah, Spencer Cox, reprezentând Partidul Republican.

Cox, în vârstă de 48 de ani, a glumit spunând că îşi anunţă candidatura la preşedinţie ”în 2052, când voi fi încă mai tânăr decât preşedintele Biden şi preşedintele Trump”.

Devenind mai serios, el a spus că există o ”foame” printre americani pentru ceva pozitiv în politică.

Cei 65 de membri ai clubului, toţi reprezentanţi ai organizaţiilor de ştiri, au interpretat cântece şi scenete satirice. O melodie a glumit pe seama vârstelor lui Biden şi Trump pe melodia ”When I’m Sixty-Four”, a trupei Beatles.

La cina de anul trecut, Mike Pence, care a ocupat funcţia de vicepreşedinte sub conducerea lui Trump, a oferit o mustrare fermă împotriva şefului său de odinioară, spunând că istoria îl va trage pe Trump la răspundere pentru rolul său în atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA.

Spre deosebire de evenimentul său partener, cina Asociaţiei Corespondenţilor de la Casa Albă din aprilie, cina Gridiron nu este televizată şi încearcă să-şi păstreze vibraţia de altădată, cu bărbaţi în cravată şi fracuri albe şi femei în rochii lungi. Nu sunt permise fotografii în timpul cinei, iar participanţii sunt rugaţi să nu posteze pe reţelele de socializare decât după încheierea acesteia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...