G4Media.ro

VIDEO Joe Biden, după atentatul de la aeroportul din Kabul: Nu vom…

VIDEO Joe Biden, după atentatul de la aeroportul din Kabul: Nu vom uita, nu vom ierta. Vă vom urmări până la unul și vă vom face să plătiți

Președintele american, Joe Biden, a declarat, joi, după atentatul revendicat de ISIS – K la aeroportul din Kabul, în care și-au pierdut viața 12 militari americani: ”Nu vom uita, nu vom ierta. Vă vom urmări până la unul și vă vom face să plătiți”. El a mai spus că America va răspunde ”cu precizie și cu forță” și că teroriștii nu vor câștiga.”Îi vom salva pe aliații afgani. America nu va fi intimidată”, a mai spus Biden.

Alte declarații relevante

Este o zi grea. După cum știți, în această seară teroriștii au atacat aeroportul. Grupul numit ISIS K a luat viețile unor americani care păzeau acest aeroport, mai mulți civili au fost uciși.

Comandanții de la Washington se preocupă de această chestiune îndeaproape. Situația de pe teren se schimbă constant. Soldații care și-au dat viața au fost niște eroi.

Peste 100 de mii de cetățeni americani,  parteneri  ai americii, afgani, au fost duși în locuri sigure. Gil, soția mea  și mine ne gândim cu durere la toate acele familii afgane care au pierdut copii în  toate  aceste atacuri.

Nu vom uita, nu vom ierta. Vă vom urmări până la unul și vă vom face să plătiți.

Vom răspunde cu precizie și cu forță, trebuie să știți că teroriștii aceștia nu vor câștiga. Îi vom salva pe aliații afgani. America nu va fi intimidată.

Le-am spus celor din armată că dacă au nevoie de contingente suplimentare le vor primi. În ce privește identificarea și doborârea liderilor ISIS care au făcut toate acestea, îi vom găsi oriunde ar fi, oricine ar fi.

Armata afgană s-a prăbușit în 11 zile. Este în interesul talibanilor ca ISIS K să nu acopere zone și mai largi, ca o metastază. Le-am cerut să ne dea spații mai mari. Nimeni nu are încredere, dar contăm că este în interesul lor ca noi să plecăm la data indicată și să evacuăm cât mai multe persoane. Chiar și azi am reușit să evacuăm 7000 de persoane, 5000 de americani.

Până acum nu am primit dovezi că există vreo înțelegere între talibani și cei din ISIS.

Evacuarea va continua, știm că există pericolul să aibă loc un alt atac. Talibanii nu sunt băieți buni, nu spun că ar fi, dar au și ei interesele lor. Vor să-și dea seama cum pot menține aeroportul deschis, economia să continue. Există destule motive ca mai multe persoane să fi evacuate după ce le localizăm. Nu mai sunt atât de multe, i-am identificat, dar nu vor să plece, au familii extinse.

Există milioane de cetățeni afagani care nu au cooperat în mod activ cu noi, dar s-ar urca în avion și mâine dacă li s-ar da șansa. Depinde și de cine vrea să iasă.

Un fost președinte a încheiat un acord cu talibanii de scoatere a trupelor americane de la 1 mai. Vă aduceți aminte? Te întreb, vă pun o întrebare, e corect ce am spus eu?

Oamenii riscă să fie răniți, uciși, și e o mare problemă asta. Motivul pentru care nu au fost atacuri asupra armatei americane este că președintele Trump și-a luat angajamntul să scoată trupele americanii până la 1 mai dar ca trupele americane să nu fie atacate. Și nu au fost atacate. Gândiți-vă ce ar fi însemnat să renegogiez acest acord. Ar fi trebuit să trimit alte mii de trupe.

Terorismul este o metastază care se răspândește în întreaga lume și se apropie de Statele Unite.

Citește și

LIVE Cel puțin 60 de persoane ucise și 140 rănite în urma atacului sinucigaș de la aeroportul din Kabul / 12 militari americani au fost uciși / ISIS a revendicat atacul

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. Pe unde au pus piciorul acesti „ingeri ai pacii” s-a ales apoi praful si pulberea….

  • Germania, Japonia, Coreea de Sud…

  • … America Latina, Asia, Africa, Europa …, numai pace si prietenie

  • Supermumia asta nu realizeaza ce spune…După 20 de ani, ocupația trebuia terminată, dar retragerea trebuia începută cu civilii, apoi contractorii privați și militarii…Nu pleca armata, talibani nu îndrăzneau să atace…orice am zice noi din US sau Europa, acolo lucrurile sunt altfel, vorbesti de o populație condusă după cutume religioase, nu putem să impunem civilizația noastră, chiar oameni educați, care trăiesc în occident, nu pot îmbrățișa cultura noastră…Am 2 angajati afgani, oameni buni, dar care după 10 ani în America nu isi gasesc locul…Nu pot socializa, se simt stanjeniti pe strada… oriunde vor veni, isi fac enclave proprii…greu de integrat social, sunt prada extremismului…daca mai pui si rivalitățile religioase dintre ei, aducem, mai ales în Europa, bombele în viața cotidiană.. America nu o sa ia prea multi, toată povara noului val de imigranți va cădea pe Europa, România va fi o țară de tranzit, isi fac aia acte și pleacă în Germania, dar până atunci, vor pune stăpânirea pe marile parcuri din Bucuresti si orasele de frontieră…toată ziua vor sta acolo, grupuri de sute de afgani, în lagăre vor sta numai noaptea…cine nu stie, să întrebe la Timișoara, acolo sunt vizibili deja

 2. Mars ba, basina penibila!
  Nu se sperie nimeni de tine, nu te respecta nimeni!
  Esti cel mai low presedinte pe care l a avut us pana acum!
  Evident votat de cea mai low populatie care a trait vreodata pe teritoriu us!

  • Chiar și Ilici Iliescu e mai lucid ca sclerozatul ăsta!
   Cică „nu vom uita“.. ia întrebați-l după zece minute!

   Mă rog, în general nu-i elegant să răzi de alțhaimăririști, dar mie mi se v rupe la trei metri de mirelă.
   :)))))

   Rușine America, shame on you USA!

 3. O sa urmărească, găsească și pedepsească pe teroriștii sinucigasi…

 4. maine uita ce a spus

 5. trumpy a facut intelegere cu talibanii sa-i atace pe ‘ceilalti’ dar nu pe americani pina la retragere….super aliati…..americanii astia stiu sa se vinda. pe baza acestei declatii, orice militar roman ranit sau mort in afganistan ar trebui sa ceara daune imense de la americani

  • deci e publica informatia asta, sau esti spion care are acces la informatii secrete … mai usor cu vodka de dimineata

 6. ISIS , creatura Americii ucide americanii. Bun. Chiar perfect

 7. „Nu vom uita, nu vom ierta. Veți plăti ”

  A wow

  adica exact ca și ceea ce ii acuzatzi pe talibanii și cu nimic mai bun.

  PS oare actualul ministru al apararii natzionale talibane fost prizonier al Guantanamo Bay tot asha va zice ?

  nu de alta daaaaa el ar shi niste amintiri personala extrem de directe despre ce ar merita actualii care se bulucesc pe aeroport ca sa scape de „Nu vom uita, nu vom ierta. Veți plăti”

  Sa fie america condusa tot de in fel de ISIS ?
  Aparent intre politica externa a presedintelui USA shi cea a ISIS K nu e nici-o diferentza.
  Poate ca ar fi cazul sa ii tratam la fel ca sunt la fel de canceroshi.

  Pe talibani inca nu i-am auzit sa declare public o asemenea grozavie.

  • Hop si unu cu puternice sentimente anti-americane care vorbeste aiurea in tramvai.
   SUA nu inseamna numai presedinti dezastru ca Biden si Obama si acolitii lor progresisti. SUA este singurul motiv (in alianta NATO) pentru care nu ne temem ca vor da rusii peste noi, ca peste ucrainieni.
   Deci canta la alta masa cu aiurelile tale expirate.

 8. Vorbe goale.

 9. Ingerii pacii au distrus toate teritoriile unde si-au bagat coada.
  Sa mai stea si acasa la ei.

  • Și să vină rusnacii in locul lor, asta vrei tu, măi ….sputnikarule plătit de kaghebistii lui Putin !

 10. Ii vom salva pe aliatii afgani bombardandui din drone.

 11. Macar recunoaste ca Trump a incheiat un acord bun pentru armata SUA. Totusi, spre deosebire de „mos Ene”, Trump n-ar fi plecat fara a lasa o situatie stabila in Afganistam.

 12. Trump și Biden au greșit și trebuie să plătească pentru viețile pierdute. O retragere rapidă, care nu a fost gândită și pregătită. Zeci de mii de oameni, occidentali și afgani, în pericol de moarte. Soldați NATO expuși pe perimetrul aeroportului, la cheremul atentatorilor. Carne de tun.

 13. Cand accepti migranti afgani in tara ta nu trebuie sa-ti fie frica de talibani ca nu vor veni dupa ei, ei fiind interesati doar de Afganistan. De cei din IS-K si ISIS-K trebuie sa ne fie frica, ei fiind cei care comit atentate in lumea larga.

  Din cate stiu CIA ar fi trebuit sa previna acest atentat. Sa prevada, sa afle, sa anunte presedintele tarii si sa combata. A esuat din nou pentru a na oara.

  Cum isi dau oare seama autoritatile din Marea Britanie de exemplu care dintre cei care le trec granitele sunt talibani sau teroristi?

 14. „Nu vom uita!” Asta va fi o provocare reală pentru moș Biden =)))

 15. Il si vad pe Biden alergand in forta dupa un terorist de-asta sa-i dea pe coaja…