G4Media.ro

Joe Biden confirmă nominalizarea lui Janet Yellen la conducerea Trezoreriei/ Echipa economică,…

Joe Biden confirmă nominalizarea lui Janet Yellen la conducerea Trezoreriei/ Echipa economică, formată din femei și membri ai unor minorități

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a confirmat luni nominalizarea lui Janet Yellen, fost preşedinte al Rezervei Federale (FED), la conducerea Departamentului Trezoreriei şi a anunţat componenţa viitoarei sale echipe economice, formată din femei şi membri ai unor minorităţi, a cărei prioritate va fi să livreze „un sprijin economic imediat” celei mai lovite ţări de pandemia de COVID-19, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Iată echipa care va furniza un sprijin economic americanilor în această criză economică şi ne va ajuta să ne reconstruim economia mai puternică decât oricând”, a anunţat Biden.

Economia americană traversează o perioadă dificilă, cu un şomaj de 6,9%, dublu faţă de înainte de pandemie. Creşterea înregistrată în trimestrul al 3-lea rămâne în scădere cu 2,9% faţă de perioada similară din 2019.

Dacă nominalizarea lui Janet Yellen va fi confirmată de Senat, în prezent cu majoritate republicană, ea va deveni la 74 de ani prima femeie care va conduce Departamentul Trezoreriei, după ce a fost prima femeie preşedinte al Rezervei Federale (FED) între 2014 şi 2018.

Prima sa misiune va fi să facă să fie votat de urgenţă un nou plan de ajutor pentru americanii cei mai vulnerabili, cel din primăvară expirând.

Joe Biden a mai anunţat luni nominalizarea lui Wally Adeyemo în postul de secretar adjunct al Trezoreriei.

De origine nigeriană şi prezentat ca „expert în politică macroeconomică”, Adeyemo a fost director adjunct al Consiliului economic naţional, consilier de securitate naţională şi şef de cabinet la Biroul de protecţie financiară a consumatorilor.

„Dacă va fi confirmat, dl Ademayo va fi primul secretar adjunct al Trezoreriei afro-american”, a subliniat Biden, care a mai ales-o pe Neera Tanden, de origine indiană, ca directoare a Biroului de gestiune şi buget.

Printre alte nominalizări se remarcă cea a Ceciliei Rouse, în fruntea Consiliului consilieri economici ai preşedintelui, tot o nominalizare inedită. „Ea va deveni prima afro-americană şi doar a patra femeie care va conduce acest Consiliu în 74 de ani de existenţă”, a subliniat preşedintele ales.

Alţi membri ai Consiliului vor fi Jared Bernstein, economistul şef al lui Biden în primii ani ai administraţiei Obama, şi Heather Boushey, o „economistă eminentă” cu lucrări centrate pe inegalităţile economice.

Mai multe posturi esenţiale pentru elaborarea politicii economice a viitoarei administraţii mai urmează să fie completate: cel de secretar al Comerţului şi cel de reprezentant american al Comerţului (USTR), nominalizări foarte aşteptate în străinătate în contextul războiului comercial cu China declanşat de administraţia Trump.

Vicepreşedinta aleasă a SUA, Kamala Harris, a reamintit că obiectivul administraţiei Biden va fi deschiderea economiei „în mod responsabil”.

Citește și:

Biden o va numi la Trezorerie pe Janet Yellen, fosta președintă a Băncilor centrale (FED)

Foto: Trezoreria Statelor Unite ale Americii (sursa: Sealy j via Wikipedia)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. A ales Agamita Dandanache numai de culoare intr-o tara cu 60% majoritari albi. Cum a zic Kakamala,, sa dam bani la firmele celor negrii si maronii,, ca cei albi si asa sunt privilegiati. E clar ca mosul nu apuca vara ca presedinte dupa ce si-a rupt piciorul alunecand prin Casa,, vrajeala cu cainele e pt cei ce pun botul la savarina,,.

  2. Și „meritocratia” unde e? Sa dus pe p….. unde se va duce si toată America , cu tot cu România…

  3. Ca barbat alb inalt educat sa ai o sansa in America trebuie sa te dai cu crema de ghete pe fata sau sa-ti tragi o rochie

  4. Indienii americani sunt dati la o parte cind vine vorba de minoritati bagate in fata. In special rasa negroida e bagata in fata.

  5. Daca este din poporul ales sigur i se cuvine fonctia .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.