G4Media.ro

Joe Biden anunță că SUA participa împreună cu ţări partenere, în următoarele…

Sursa foto: Menahem KAHANA / AFP

Joe Biden anunță că SUA participa împreună cu ţări partenere, în următoarele zile, la lansări aeriene de ajutoare umanitare în Fâşia Gaza

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că Statele Unite vor participa împreună cu ţări partenere „în următoarele zile” la lansări aeriene de ajutoare umanitare în Fâşia Gaza, asediată de armata israeliană, relatează AFP conform Agerpres.

„În zilele următoare, ne vom alătura prietenilor noştri efectuând lansări aeriene de ajutoare umanitare în Gaza”, a declarat Biden în cursul primirii la Casa Albă a şefei guvernului italian, Giorgia Meloni.

Cel puţin 576.000 de oameni din Fâşia Gaza – un sfert din populaţia enclavei – sunt la un pas de foamete, potrivit Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare.

Un dezastru umanitar are loc în Fâşia Gaza, în special în nord, după aproape cinci luni de campanie aeriană şi terestră israeliană care a distrus părţi din fâşia de coastă aglomerată şi a împins populaţia până la limita foametei, notează Reuters.

În timp ce unii oameni mănâncă hrană pentru animale şi chiar cactuşi pentru a supravieţui, iar medicii spun că sunt copii care mor în spitale din cauza malnutriţiei şi a deshidratării, ONU a anunţat că se confruntă cu „obstacole copleşitoare” pentru a primi ajutoare în Fâşia Gaza.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Deci ajutoarele se duc drept la HAMAS, că în Somalia. ONU duceau ajutoare și warlorzii locali le confiscau.

  2. In traducere: nu ne permitem sa condamnam Israelul pentru ce face, dar ca sa ne spalam imaginea, aruncam niste alimente