G4Media.ro

Joe Biden a decis să scoată fosta gherilă marxistă „Forţele Armate Revoluţionare…

Joe Biden a decis să scoată fosta gherilă marxistă „Forţele Armate Revoluţionare din Columbia” de pe lista Statelor Unite cu grupări teroriste

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a decis să scoată fosta gherilă columbiană FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia, gherilă marxistă – n.r.) de pe lista sa neagră cu organizaţii teroriste şi a notificat Congresul în privinţa intenţiei sale, a declarat marţi pentru EFE o sursă din legislativul american, relatează Agerpres.

Această sursă din Congresul SUA a explicat că notificarea a fost primită chiar marţi, cu o zi înaintea împlinirii a cinci ani de la semnarea acordului de pace între defuncta grupare de gherilă şi guvernul preşedintelui de la acea vreme, Juan Manuel Santos.

Notificarea legislativului american este pasul preliminar retragerii FARC de pe lista grupărilor teroriste a Departamentului de Stat al SUA.

Nu există un termen prestabilit pentru ca această nouă politică să intre în vigoare, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, fiind cel care va avea ultimul cuvânt.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a refuzat să confirme în conferinţa de presă de marţi dacă Biden a decis deja să retragă FARC de pe listă şi s-a limitat să spună că are loc o evaluare a politicii americane faţă de fosta grupare de gherilă columbiană.

„Departamentul de Stat a notificat Congresul cu privire la viitoarele acţiuni referitoare la FARC”, a declarat Price, care a refuzat să dea detalii despre conţinutul notificării.

FARC au fost incluse pe această listă americană a organizaţiilor teroriste în 1997. Drept rezultat, membrii grupării au interdicţie în ceea ce priveşte accesul pe teritoriul SUA, iar accesul la sistemul financiar internaţional cu tranzacţionări în dolari le este restricţionat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. cred ca e foarte eficienta lista aia de grupari teroriste… „membrii grupării au interdicţie în ceea ce priveşte accesul pe teritoriul SUA, iar accesul la sistemul financiar internaţional cu tranzacţionări în dolari le este restricţionat.”

  ca teroristii, cand vin in sua declara ca sunt membri ai unei grupari teroriste… sau cand se duc la banca, deschid cont pe numele gruparii teroriste….

  • Nu e eficienta in sensul asta, dar e o referinta importanta daca, de exemplu, vrei sa stii cu cine ai voie sa inchei o afacere.

 2. Adică democrații marxiști din SUA ajuta alti marxiști… pai corb la corb…

  • La ce te poți aștepta de la un babalac neo-marxist precum Joe Biden, decât să-și salveze foștii tovarăși in ale marxism-leninsmului… adevărat 🤣🤣🤣

 3. Dar embargoul Cubei cand il ridica?

 4. Dacă a scos de pe lista FARC care e responsabila de producția a jumătate din drogurile columbiene si crime care includ mii de civili, atunci măcar sa pună pe lista terorista pe Antifa care e un fel de UTC a partidului Democrat.
  Moș Biden a luat-o razna. A pus FBI ul sa ancheteze părinții care nu vor ca copiii lor sa fie îndoctrinați cu lgbt-ism

 5. Așa e și la noi…🤕🤭🤣
  Deodată constați că vechii dușmani sunt cei mai buni aliați…și chiar lăturile lor…au gust de ciocolata…