G4Media.ro

Jens Stoltenberg: Capabilităţile Rusiei în Arctica, o provocare strategică pentru NATO

Sursa foto: Captură Google Maps

Jens Stoltenberg: Capabilităţile Rusiei în Arctica, o provocare strategică pentru NATO

Capabilităţile Rusiei în Nord sunt o provocare pentru NATO, organizaţie ce are nevoie de o prezenţă aliată solidă în regiunea arctică, a declarat vineri secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în timpul unei vizite în Canada, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

”Importanţa Nordului este în creştere pentru NATO şi pentru Canada întrucât vedem o consolidare militară semnificativă rusă, cu noi baze şi noi sisteme de arme”, a spus Jens Stoltenberg, stând alături de premierul canadian Justin Trudeau la Cold Lake, în provincia Alberta.

De partea sa, Trudeau a afirmat că schimbarea situaţiei geopolitice în ultimele luni a arătat că Rusia este un motiv de îngrijorare în creştere. În acest context, el a promis că ţara sa va informa NATO despre acţiunile realizate de Canada în cadrul Comandamentului Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD).

NORAD este o organizaţie înfiinţată de Statele Unite în cooperare cu Canada şi reprezintă un sistem de control aerospaţial şi avertizare aerospaţială pentru America de Nord.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Bag seamă că ăștia s-au întins ca râia și asta a fost greșeala tuturor celor care au vrut să împărătească lumea, dar NATO sigur e pregătit pentru asta? Oare nu e o capcană? Eu zic tot timpul că Rusia e cea mai țară proastă, însă asta e doar o intuiție. Sper ca NATO să se bazeze pe informații exacte și să construiască strategii realiste.

  2. Daaa știm teoria conspirației cu hegemonul, eu nu vreau sa trăiesc ca in Rusia sa nu pot spune nimic, sa muncesc fără sa fiu plătit, sau ca in Ucraina cu case bombardate. Prefer sa trăiesc ca in SUA, in pace, sub hegemon cum zici tu.

  3. Tu înțelegi ce ai scris aici? Coleg cu Putin de salon la GKUZ PB nr. 5 DZM Troitskoe?