G4Media.ro

Japonia reia finanţarea agenţiei pentru refugiaţii palestinieni UNRWA

Photo by AFP

Japonia reia finanţarea agenţiei pentru refugiaţii palestinieni UNRWA

Japonia va relua finanţarea Agenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite de Ajutorare şi Lucrări pentru Refugiaţii din Palestina în Orientul Apropiat (UNRWA), a anunţat marţi ministrul de externe Yoko Kamikawa pentru media locale, informează Reuters, transmite Agerpres.

Şefa diplomaţiei nipone a anunţat că în curând Japonia va debloca circa 32,6 milioane de euro programaţi pentru a fi plătiţi UNRWA pentru anul fiscal 2023, care s-a încheiat la 31 martie, scrie EFE.

Tokyo a decis în ianuarie să suspende finanţarea suplimentară a agenţiei pentru refugiaţii palestinieni, în timp ce efectua o investigaţie asupra unei acuzaţii potrivit căreia personalul ei ar fi fost implicat în atacul Hamas din 7 octombrie 2023 asupra Israelului, care a declanşat războiul în Fâşia Gaza.

Acuzaţiile Israelului au determinat 16 ţări, inclusiv Statele Unite, să întrerupă finanţarea de 450 de milioane de dolari pentru UNRWA, provocând o criză în operaţiunile organizaţiei. Agenţia este cel mai mare organism de ajutorare ce operează în Gaza, asediată de Israel de la atac.

Ţări precum Australia, Canada, Finlanda şi Suedia au restabilit între timp finanţarea UNRWA, în timp ce mai multe state din Golf, cum ar fi Arabia Saudită, au crescut finanţarea.

Japonia este al şaselea cel mai mare donator al agenţiei, conform datelor UNRWA din 2022.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...