G4Media.ro

Japonia, inclusă pe lista țărilor pentru care statele UE ar trebui să…

Sursa foto: Pixabay

Japonia, inclusă pe lista țărilor pentru care statele UE ar trebui să ridice treptat restricțiile privind călătoriile neesențiale

Consiliul UE a actualizat joi lista țărilor pentru care ar trebui ridicate restricțiile de călătorie prin adăugarea Japoniei, anunță un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Consiliul va revizui lista la fiecare două săptămâni și, după caz, va fi actualizată.

Pe baza criteriilor și condițiilor stabilite în recomandare, începând cu 3 iunie 2021, statele membre ar trebui să ridice treptat restricțiile de călătorie la frontierele externe pentru rezidenții următoarelor țări terțe: Australia, Israel, Japonia, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud, Tailanda și China, sub rezerva confirmării reciprocității.

Restricțiile de călătorie ar trebui, de asemenea, ridicate treptat pentru regiunile Hong Kong și Macao, sub rezerva confirmării reciprocității.

Rezidenții din Andorra, Monaco, San Marino și Vatican ar trebui să fie considerați rezidenți ai UE în sensul acestei recomandări.

Recomandarea Consiliului nu este un instrument obligatoriu din punct de vedere juridic. Decizia finală aparține statelor membre care pot să ridice progresiv restricțiile de călătorie către țările de pe listă.

Un stat membru nu ar trebui să decidă ridicarea restricțiilor de călătorie pentru țările terțe neincluse pe listă înainte ca acest lucru să fie decis în mod coordonat, mai precizează Consiliul UE.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...