G4Media.ro

Japonia, în alertă maximă după un număr record de cazuri COVID-19. Și…

Japonia, în alertă maximă după un număr record de cazuri COVID-19. Și Coreea de Sud înăsprește restricțiile, după cel mai mare bilanț înregistrat după luna august

Japonia este în stare de alertă iar Coreea de Sud impune noi măsuri restrictive după ce ambele țări asiatice au înregistrat recorduri ale cazurilor COVID-19. 

Japonia este în alertă maximă după ce a înregistrat un număr record de infectări zilnice cu coronavirus, a declarat joi premierul Yoshihide Suga, fără a prevedea totuşi noi restricţii pentru moment, relatează AFP.

Peste 2.000 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate miercuri în ţară, dintre care aproape 500 la Tokyo, două noi recorduri, conform datelor oficiale.

Deşi relativ mai mici comparativ cu alte ţări, aceste cifre arată o recrudescenţă puternică a pandemiei în arhipelagul nipon, unde testele nu sunt practicate la scară largă.

„Consider că în prezent suntem în situaţie de alertă maximă”, a declarat presei joi dimineaţă premierul.

„Cer poporului japonez să ia sistematic măsuri, cum ar fi purtarea măştii”, a spus Suga, considerând că ar fi de dorit ca oamenii să facă asta chiar şi în timpul conversaţiilor la restaurant.

Conform postului public de televiziune NHK, liderul japonez a convocat reuniuni cu experţi joi şi vineri pentru a analiza numărul în creştere de infectări înainte ca guvernul să ia în considerare măsuri suplimentare.

În ceea ce privește Coreea de Sud, autorităţile au anunţat joi înăsprirea măsurilor de distanţare fizică în regiunea capitalei Seul după s-au înregistrat în ultimele zile cifre maxime de contagieri după perioada de vară cu virusul SARS-CoV-2, relatează EFE.

Nivelul 1.5 de restricţii (al doilea după o scară de cinci) a intrat în vigoare la miezul nopţii de miercuri la Seul şi în provincia învecinată Gyeonggi, cele două zone care au înregistrat cel mai mare număr de cazuri, şi care va rămâne în vigoare cel puţin două săptămâni.

Coreea de Sud a înregistrat în ultimele 24 de ore 343 de noi cazuri, un record după 29 august, dintre care 293 sunt infectări locale, iar 177 corespund regiunii capitalei unde trăiesc aproximativ 26 de milioane de persoane, mai mult de jumătate din populaţia ţării.

Nivelul 1.5 de restricţii nu afectează prea mult viaţa cotidiană a sud-coreenilor dar vizează mai ales activitatea barurilor, cafenelelor, restaurantelor şi localurilor de karaoke care trebuie să evite aglomerările şi să garanteze distanţa de securitate între clienţi.

sursa foto: Facebook\ Moon Jae-in

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Poti spune chiar un vizionar :D.