G4Media.ro

Japonia îi sancționează pe oligarhii ruși și pe oficialii din Belarus, inclusiv…

sursa foto: Stanislav Kogiku / POOL / AFP

Japonia îi sancționează pe oligarhii ruși și pe oficialii din Belarus, inclusiv pe președintele Lukașenko, pentru invadarea Ucrainei

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat că țara sa va sancționa oligarhii ruși și oficialii belaruși, inclusiv președintele Alexandru Lukașenko, ca reacție la invazia Rusiei în Ucraina, relatează CNN.

Într-o conferință de presă de joi, Kishida a afirmat că Japonia va îngheța activele oligarhilor, în urma deciziei de duminică de a suspenda activele financiare ale președintelui rus Vladimir Putin și ale altor oficiali guvernamentali-cheie.

Japonia va interzice, de asemenea, tranzacțiile financiare cu șapte bănci majore rusești, pe lângă restricționarea tranzacțiilor cu Banca Centrală a Rusiei și înăsprirea controalelor asupra exporturilor de articole și semiconductori controlate la nivel internațional.

„Noi, împreună cu țările occidentale, am luat astăzi măsurile interne necesare pentru a izola Rusia de sistemul financiar internațional și de economia globală”, a spus Kishida reporterilor joi.

Japonia va impune, de asemenea, sancțiuni Belarusului, inclusiv președintelui Lukașenko și oficialităților de rang înalt, pentru sprijinul țării pentru agresiunea militară a Rusiei, a anunțat Kishida, condamnând Belarus pentru că a permis trupelor ruse să intre în Ucraina de pe teritoriul său.

Statele Unite ale Americii, Regatul Unit și Uniunea Europeană au impus deja sancțiuni împotriva persoanelor și entităților din Belarus pentru implicarea țării în agresiunea Rusiei.

Sursa foto: Stanislav Kogiku / POOL / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Foarte bine, Japonia se pozitioneaza de partea buna a istoriei, spre deosebire de China care, in urma atitudinii avute, va trebui sa aiba si ea de suferit.

    • Cam da oricum Japonia nu suportă China deloc. Locuiesc în Japonia deja de ani de zile și e mereu tensionată situația și între studenți. Au avut și ei războaiele lor în trecut. Singura țară care tot face figuri în apele Japoniei e Coreea de Nord care la fel are mai multe arme decât felii de pâine în acea țară. Nu e de mirare că și Coreea de Nord e fan Rusia… Cu toate că Japonia nu ține cu SUA decât pe hârtie tot se gândește logic.

  2. Bravo, Japonia!