G4Media.ro

Japonia a donat 12.200 de tablete de Avigan pentru un test clinic…

Japonia a donat 12.200 de tablete de Avigan pentru un test clinic referitor la un tratament împotriva COVID-19

Japonia a donat 12.200 de tablete de Avigan pentru un test clinic referitor la un tratament împotriva COVID-19, anunță Ministerul de Externe printr-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Avigan (Favipiravir) este un medicament experimental dezvoltat de compania niponă Toyama Chemicals şi utilizat în tratamentul afecţiunilor cauzate de noul coronavirus.

Donaţia, realizată în urma demersurilor efectuate de MAE pe cale diplomatică și de către Ministerul Sănătății, face parte dintr-un program umanitar în valoare de 1 milion USD desfăşurat de Guvernul Japoniei, în cadrul căruia medicamentul va fi distribuit cu titlu gratuit în 38 de ţări solicitante (dintre cele peste 70 de ţări care şi-au exprimat dorinţa de a fi incluse în acest studiu clinic).

Expedierea medicamentului s-a realizat prin bunele oficii ale Oficiului Naţiunilor Unite pentru Servicii de Proiect (UNOPS). Cele 12.200 de tablete alocate României reprezintă tratamentul pentru 100 de pacienţi suferinzi de COVID-19.

”MAE şi Ministerul Sănătăţii îşi exprimă satisfacţia faţă de decizia Guvernului Japoniei de a include România printre beneficiarii programului şi consideră că acest gest este definitoriu pentru relaţia strânsă de prietenie dintre România şi Japonia şi, totodată, pentru solidaritatea internaţională în faţa pandemiei COVID-19. MAE și Ministerul Sănătății adresează totodată mulțumiri deosebite Ambasadei Japoniei la București pentru sprijinul prețios acordat în concretizarea acestui demers”, transmite MAE.

sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Mulțumim japonezilor că ne permite să testeze gratuit un medicament??!!
  Cum poți să te lauzi că faci din pacienții români cobai??!!

  • Ar fi fost culmea să fi platit pentru un medicament inca neautorizat, aflat doar in teste!

  • Bine ca nu le-au aruncat prin muzeul satului sa le adunam, asa in semn de batjocura cum la trimis guvernul PSD pe prim ministrul nipon !

 2. Participarea subiecților la testare este voluntara sau involuntară?

  • Nu exista participare involuntara intr-un studiu clinic. Sunt documente informative, aprobate de Agentiile Medicamentului si Comisiile de Etica din fiecare tara, care comunica intre ele, documente pe care pacientul trebuie sa le citeasca si sa le semneze in cateva locuri, cu mana lui. Documentele semnate se verifica de organisme independente. Toate acestea se raporteaza in sisteme electronice internationale, verificate de alte organisme. De cateva ori pe an totul se auditeaza. Legile studiilor clinice sunt foarte stricte, contrar impresiei generale care se raporteaza la evenimente de acum cateva zeci de ani, cand legile pentru siguranta pacientilor nu erau la acest nivel. Romania este subordonata Agentiei Europene, nu poate sa incalce regulile internationale. Si nici nu se vrea asta pentru ca nicio companie nu-si permite financiar un scandal care depaseste cu mult vanzarile.

 3. Pe voi astia care cartiti la tot pasul, in caz ca va imbolnaviti sa nu va trateze cu nimic, pentru ca nu exista medicament omologat pentru Covid 19, iar voi nu sunteti cobaii lor ca sa va trateze cu medicamente neomologate pentru Covid 19. E bine asa? Aveti grija sa nu va imbolnaviti ca nu va trateaza nimeni pentru ca nu are cu ce.

  • Corect. Studilei pt medicamente se fac dupa reguli precise care nu sint inventate acum si se fac in toate tarile dezvoltate, inclusiv Japonia,
   Nu poate fi decit bine ca medicii romani se alatura unor studii internationale.

 4. Vezi ca nu prea face nimic la COVID si afecteaza in special fetusii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.