G4Media.ro

Jandarmii montani au salvat şapte turişti care rămăseseră blocaţi cu autovehiculele în…

sursa foto: Jandarmeria Cluj/Facebook

Jandarmii montani au salvat şapte turişti care rămăseseră blocaţi cu autovehiculele în zăpadă pe un drum forestier de pe raza localităţii Măguri-Răcătău din județul Cluj

În urma unui apel la SNUAU 112, sâmbătă după-amiază, un echipaj de la Postul de Jandarmi Montan Gilău a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la faptul că trei persoane au rămas blocate cu autoturismul în zăpadă, pe un drum forestier de pe raza localităţii Măguri-Răcătău, în zona cunoscută sub numele de Steaua. În timplu operaţiunii de salvare, jandarmii au fost solicitaţi să ajute alţi patru turişti care şi ei rămăseseră cu maşina în zăpadă, la câteva sute de metri. Toate cele şapte persoane au fost recuperate în siguranţă şi nu au necesitat îngrijiri medicale, transmite News.ro.

„Jandarmii montani clujeni au plecat de îndată în căutarea persoanelor. Din cauza drumului aproape impracticabil, jandarmii au ajuns la acestea după aproximativ o oră. Deblocarea autovehiculului din zăpadă a durat circa 30 de minute”, arată comunicatul de presă alInspectoratului de Jandarmi Judeţean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj

În timpul operaţiunii de salvare, jandarmii au fost solicitaţi în sprijin de către alţi 4 turişti, care rămăseseră la rândul lor, blocaţi cu maşina în zăpadă, la o distanţă de câteva sute de metri.

Toate cele şapte persoane au fost recuperate în siguranţă, fără a necesita îngrijiri medicale.

Sursa citată reaminteşte „iubitorilor de drumeţii montane importanţa informării prealabile cu privire la condiţiile meteo şi starea drumurilor de pe traseu, precum şi echiparea corespunzătoare”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...