G4Media.ro

Jandarmeria anunţă că la slujba de Bobotează de la Constanța pot participa…

Sursa Foto: Sorin Cealara/ Radio Romania Actualitati

Jandarmeria anunţă că la slujba de Bobotează de la Constanța pot participa 3.000 de persoane, cu respectarea măsurilor de distanţare

Jandarmeria Constanţa a anunţat că la slujba de Bobotează din Portul Tomis pot participa cel mult 3.000 de persoane cu respectarea măsurilor de distanţare, iar în cazul în care vor fi mai mulţi oameni care vor dori să fie prezenţi, accesul în zona respectivă va fi restricţionat. Arhiepiscopul Tomisului estima o prezenţă de 10.000 de persoane la ceremonia religioasă din 6 ianuarie, transmite News.ro

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că miercuri, începând cu ora 8.00, peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile “Tomis“ şi ai Inspectoratului Judeţean vor asigura la Constanţa măsuri de ordine publică şi siguranţa participanţilor, la procesiunea şi Slujba religioasă de Sfiinţire a Aghiasmei Mari, ocazionată de Bobotează.

La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţei Locale Constanţa.

„Pentru buna desfăşurare a acestui eveniment, vor fi organizate echipe de dialog, patrule pedestre, cordoane de ordine publică şi alte dispozitive adaptate situaţiei din teren. Acestea sunt dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment şi facem precizarea că nu au fost adoptate măsuri suplimentare faţă de anii precedenţi şi nici nu au fost mobilizate forţe şi mijloace în sprijinul celor din judeţul Constanţa”, a transmis Gruparea Mobilă.

Sursa citată precizează că jandarmii şi poliţiştii vor asigura măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre Portul Turistic Tomis, unde va fi oficiată Slujba de sfinţire Aghiasmei Mari şi pe traseele din oraş pe care vor merge carele cu butoaie cu apă sfinţită.

Jandarmeria a precizat că în zona Portul Tomis pot participa, în condiţii de siguranţă, 3.000 de persoane.

„În zona Portului Tomis, s-a stabilit că pot participa în condiţii de siguranţă şi de respectare a măsurilor de distanţare în jur de 3.000 de persoane. În cazul în care se depăşeşte capacitatea locului de desfăşurare a evenimentului, accesul în zonă va fi restricţionat”, a anunţat Gruparea de Jandarmi Mobilă.

De asemenea, Jandarmeria a precizat că pentru distribuirea sticlelor cu apă sfinţită vor fi făcute culoare de acces pentru a nu se produce aglomerări.

„Facem precizarea că în zona de distribuire a Agheasmei mari vor fi organizate culoare de acces, astfel încât să nu se producă aglomerări de persoane.

Facem un apel la credincioşi să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să nu forţeze accesul şi să ia în considerare timpi mai mari de aşteptare. Jandarmeria şi Poliţia fac apel la responsabilitate şi recomandă tuturor credincioşilor să manifeste calm şi înţelegere pentru a nu se produce aglomeraţie şi să respecte regulile de protecţie individuală: păstrarea distanţei fizice de 1,5 metri, purtarea corectă a măştii de protecţie şi dezinfectarea mâinilor”, a mai menţionat sursa citată.

Totodată, în intervalul orar 06-13.00, traficul rutier va fi restricţionat începând de la Poarta 1 Acces Port – Comandamentul Flotei.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, anunţa, luni, că slujba de Bobotează va avea loc fără restricţii, spunând că „sărbătorile trebuie să învingă pandemia”, şi că aşteaptă 10.000 de credincioşi să asiste la ceremonia care va avea loc în Portul Tomis, şi nu pe faleza Cazinoului cum s-a întâmplat în anii trecuţi.

ÎPS a precizat că motivul pentru care ceremonia religioasă are loc în altă parte este legat de faptul că la Cazinou sunt în desfăşurare lucrările de modernizare a monumentului. El a cerut celor care vor participa la ceremonie să păstreze distanţa şi să nu mai stea înghesuiţi, iar Jandarmeriei şi Poliţie să fie printre oameni şi să vegheze ca aceştia să respecte regulile.

Sursa: News.ro

Sursa Foto: Sorin Cealara/ Radio Romania Actualitati

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

 1. Vrajeala!

 2. pai si la un chef cu 10 persoane e problema? iar cand e vorba de bor e liber cu miile
  cine sa mai inteleaga ceva….

 3. Cum au calculat ei 3000 si nu 10000.
  Numai un stat totalitar pune pumnul in gura credinciosilor.

 4. Iar se pisa popa pe statul roman. După ce am stat ca animalele in casa aproape un an, mulți au rămas fără job, nu se găsește in politician cu coaie care sa-l flituie pe jegul asta de la Constanța.

  • Irinuca , noi credinciosii ne pisam pe tine , e ok asa?
   Probabil esti fanatica USRista.

  • Politicienii isi vad de interesele lor care de multe ori coincid cu ale Bisericii.Poporatiunea nu e prioritatea lor.

 5. Deci, da, deci jandarmeria o sa puna o trecere din aia cu contor si la enoriasul cu numarul 3000, pac, se inchide poarta! Stau si ma intreb daca purtatorul de cuvant de la jandarmeria aia s-a gandit vreo clipa cum numara ei 3000 de persoane? Cum restrictioneaza la numarul asta oamenii care vin? Oare se programeaza online?

 6. Unii dau apă de ploaie alții ser fiziologic, turma e dezorientată nu știe în care parte a staulului să se poziționeze de care parte a gloatei o gloată împărțită în două una proastă alta deșteaptă, beți și vaccinați vă dă vă n…. de imbecilii

 7. Unii dau apă de ploaie alții ser fiziologic, turma e dezorientată nu știe în care parte a staulului să se poziționeze de care parte a gloatei o gloată împărțită în două una proastă alta deșteaptă, beți și vaccinați vă dă vă n…. de im becilii

 8. Unii dau apă de ploaie alții ser fiziologic, turma e dezorientată nu știe în care parte a staulului să se poziționeze de care parte a gloatei o gloată împărțită în două una pro astă alta deșteaptă, beți și vaccinați vă dă vă n…. de im becilii

 9. Ce ar trebui să facă acești capi ai bisericii ortodoxe ar fi să indemne lumea la renunțarea la BOTNIȚĂ, Iisus Hristos când a venit și a vindecat leproși și alți bolnavi nu purta BOTNIȚĂ, nici Sfinții Apostoli și niciun sfânt pomenit în toată istoria ortodoxiei.. BOTNIȚA nu are legătură cu sănătatea, ci cu supunerea antihristului a așa- zișilor credincioși, care preferă 🥨 🥨 covrigii din import și nu din piață.. Vă recomand să citiți opera maestrului Antoine Bechamp profesorul handicapatului Pasteur și veți vedea ce minciună odioasă este medicina modernă și mai ales industria farmacéutică ce basme de adormit copiii sunt vaccinurile și medicamentele și virusurile, cartea o puteți găsi pe net în format PDF gratis,, ANTOINE BECHAMP, VIAȚA SECRETĂ A VIRUSURILOR ”
  orice celulă vie din acest univers are nevoie de oxigen pentru a funcționa normal, iar cu aceste decrete de lege se încalcă în mod flagrant constituția României, drepturile și libertăților fundamentale ale omului, menționate în Carta Magna și în toate tratatele la care România este parte.. Pentru cei care încă nu au învățat să citească, vă recomand să începeți acest lucru, poate așa veți descoperi că pe cutia de botnițe pune clar că nu protejează de niciun fel de virus și că nu sunt considerate măcar material sanitar.. Dar mă rog, atunci când nu ai creier 🧠 sau îți lipsește oxigen la neuronul obosit nu poți gândi limpede..

 10. Botniță se purta și la cules de struguri să nu cumva să scadă producția pe meleagurile patriarhiei sau ale moșierilor, bună vorba o să plătiți și fumul care iese pe coș cât despre aer, oxigen traiul e pe bani

  • Minciunile derbedeului comunist Zaharia Stancu! Una din marile porcarii facute de burghezul rosu, porc nesatul, afemeiat si violator. Ca si Eugen Barbu de altfel (macar asta recunostea!).

   Astea sunt argumentele tale? Propaganda josnica comunista din porcaria numita ”Descult”?

   Troli pentru rusi si brigada web asta sunteti. Porci platiti sa semanati haos.

   Retro Vade …

 11. In timpul Revolutiei Franceze de acum 230 de ani,un scriitor francez(nu-mi amintesc numele) spunea:”…oamenii vor avea libertate cand ultimul rege va fi…..”.Dau o bere pentru cine stie finalul propozitiei.

 12. De ce Apa nu este sfințită cu busuioc și crucea de argint? Cine poate bea apa in care cineva își spală mâinile?

  • Mariana, ce inseamna „sfintit” ? Ce inseamna „sfant” ? Ce se intampla cu lucrul sau fiinta sfintita ? Cum se consuma sfintitrea, de trebuie repetata cel putin anual ?

  • @florin,e ca la ITP-ul la masini,expira dupa un an!

 13. Da, Tom, dupa cum si subiectele expira dupa o zi. Vad ca Mariana nu m-a onorat cu o lamurire.