G4Media.ro

Iulian Fota: „Decizia concedierii din MAE nu a venit de la premier.…

Iulian Fota: „Decizia concedierii din MAE nu a venit de la premier. Şi eu procedam la fel, cât timp un ministru este mai aproape de domnia sa.”

Iulian Fota, eliberat, luni, din funcția secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, precizează că „decizia concedierii” sale de la MAE nu a venit de la prim-ministru şi nu este nici „o chestie de partid”, transmite Agerpres.

„Premierul nu a jucat vreun rol, dincolo de semnarea deciziei, conform fişei postului. Nu vedem situaţia României la fel, dar nu am ce să îi reproşez în relaţia cu mine. Decizia concedierii mele nu vine de la domnia sa. Şi eu procedam la fel, cât timp un ministru este mai aproape de domnia sa. Şi nu este nici o chestie de partid, PNL fiind mulţumit de prestaţia mea. În definitiv, lucrurile bune pe care le-am făcut se datorează şi sprijinului primit de la partid”, a scris Iulian Fota, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, în cazul său nu există o conotaţie politică.

„Aş aprecia dacă mass-media din România nu s-ar folosi de situaţia mea precară şi nu aş fi tras în povestea asta despre APIA. Acolo este o chestiune complicată, e vorba de bani, de politică, de alegeri. La mine este un caz simplu, fără nicio conotaţie politică. O simplă tranşare de situaţie în cazul a două viziuni foarte diferite. Eu cred că MAE trebuie condus partenerial, prin respect reciproc şi bună înţelegere. Asta nu-i ştirbeşte ministrului de externe nici autoritatea, nici prestigiul. Ba dimpotrivă. Forţa unui om inteligent creşte când se înconjoară de oameni competenţi. În plus, MAE este al României, deci noi toţi trebuie să ne servim ţara având cât mai bine grijă de această atât de importantă instituţie. Mai ales în acest an critic. Fiind concediat, e clar că alţii au altă părere şi şi-au impus voinţa prin forţa prerogativelor deţinute”, a precizat fostul secretar de stat în MAE.

El spune că acesta „este tabloul, banal şi foarte românesc”.

„Nu am cerut eu să vin la MAE, nu am cerut nici să plec. O fac cu fruntea sus, lăsând în spate realizări colective extrem de importante pentru securitatea naţională a României. Aş fi apreciat, dacă tot am făcut treabă bună, să nu fiu umilit la plecare. Nu mai speculaţi tot felul de plecări ca ambasador că nu este cazul. Nu plec nicăieri.”, a mai scris Iulian Fota.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cred ca e altceva/altcineva „mai mult si mai mare”, filiera „magistrala” Odobeasca-Johanis cred eu ca si-a spus/impus cuvantul in cazul Fota. Cred ca Fota are ceva mai multa coloana verticala decat Aurescu, de ex., si nu s-a lasat folosit (el impreuna cu realizarile lui diplomatico-strategice mai ales pe „flancul estic”) la slefuirea imaginii/”statuii” johanniste in exterior.

  2. Este posibil ca domnul acesta să nu fi negociat chiar ceea ce trebuia cu Ucraina.