G4Media.ro

Italia: UE ar trebui să adopte reguli mai stricte în privința emigranților…

Italia: UE ar trebui să adopte reguli mai stricte în privința emigranților sosiți din afara blocului comunitar, pentru a limita răspândirea noului Coronavirus

Ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să adopte reguli comune mai stricte cu privire la sosirile din afara blocului comunitar, pentru a limita riscurile de contaminare cu noul coronavirus. Apelul ministrului italian vine ca urmare a creşterii numărului de cazuri de SARS-CoV-2 la Roma.

Situația de la Roma e pusă pe seama sosirilor din Bangladesh, auoritățile italiene decizând să interzică zborurile din această ţară timp de o săptămână. Din cele 274 de persoane care au venit pe cale aeriană din Dhaka luni la Roma, 36 au fost testate pozitiv, alte 160 rezultate ale testărilor fiind încă în aşteptate.

Comisarul pentru sănătate din Lazio, regiunea care include şi Roma, Alessio D’Amato, a indicat că 135 de persoane care veneau cu un zbor din Qatar au fost interceptate miercuri pe aeroportul din Roma pentru că îşi începuseră călătoria din Dhaka.

Circa 100 de persoane au fost autorizate să debarce şi au fost testate, a indicat el, adăugând că o femeie însărcinată a fost transportată la spital.

„Consider oportun că este necesar să se elaboreze un ansamblu de noi măsuri de precauţie pentru sosirile din ţările care nu fac parte din Schengen şi din afara UE”, a declarat Roberto Speranza, citat de dpa.

El a formulat cererea printr-o scrisoare adresată comisarului european pentru sănătate Stella Kyriakides şi ministrului german al sănătăţii Jens Spahn, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia rotativă a UE.

Speranza a declarat că este necesar să se „întărească coordonarea” între statele UE pentru ca acestea să fie mai eficiente pentru „atingerea obiectivului de a încetini propagarea infecţiilor provocate de focare de origine externă”.

 

Sursa Foto: Faceook/Roberto Speranza

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.