G4Media.ro

Italia: Luigi Di Maio și-a dat demisia de la conducerea Mișcării 5…

Italia: Luigi Di Maio și-a dat demisia de la conducerea Mișcării 5 Stele

Luigi Di Maio şi-a anunţat miercuri demisia de la conducerea Mişcării 5 Stele (M5S), principalul partid din coaliţia de guvernare din Italia, relatează DPA, citată de Agerpres.ro.

„Sunt astăzi aici pentru a-mi înainta demisia din funcţia de lider politic al Mişcării 5 Stele”, a spus Di Maio într-un discurs susţinut la o reuniune a partidului la Roma.

Politicianul în vârstă de 33 de ani este de aşteptat să rămână totuşi ministru de externe.

Di Maio conducea M5S din septembrie 2017.

Premierul italian Giuseppe Conte a afirmat anterior anunţului că va respecta orice decizie luată de ministrul său de externe.

Deşi nu este de aşteptat ca demisia lui Di Maio să ducă la căderea guvernului, ea evidenţiază divizările profunde existente în interiorul Mişcării 5 Stele.

Partidul, cel mai mare din actuala coaliţie guvernamentală de la Roma, din care mai face parte şi Partidul Democrat, a fost afectat de numeroase dezertări şi de prăbuşirea în sondajele de opinie.

sursa foto: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Se va numi Miscarea 4 Stele.

  2. Conducerea populistilor de stanga de la Miscarea 5 stele, miscare anti-establishment i-a tradat pe populistii de dreapta a lui Salvini si au pactizat cu establishmentul/sistemul care a adus tara in halul in care este…rezultatul, cei care i-au votat au zis pa. Era de asteptat, tineretul isi pusese mari sperante in ei.