G4Media.ro

Italia: În școlile unde toată lumea e vaccinată nu se va mai…

Italia: În școlile unde toată lumea e vaccinată nu se va mai purta mască

Autoritățile italiene au anunțat joi că se discută posibilitatea ca în școlile în care există un grad de vaccinare de 100%, purtarea măștii nu va mai fi obligatorie, anunță Corriere della Sera. ”Până la sfârșitul lunii septembrie vom ajunge la 80% procent de acoperire al persoanelor vaccinate”, a anunțat premierul Italiei, Mario Draghi. El a reiterat necesitatea vaccinării, reamintind că aceasta este singura modalitate de a reporni și de a asigura reluarea anului școlar în prezență.

Ministrul Educației, Patrizio Bianchi a anunțat de asemenea că „acolo unde se țin cursuri cu toți elevii vaccinați, va fi posibil să vă scoateți măștile în clasă și să vă arătați zâmbetul”.

Certificat verde și la locul de muncă

Obligația deținerii ”Certificatului verde” va fi extinsă în Italia, a anunțat premierul, acesta nefiind obligatoriu, ca până acum, doar la evenimente mari, pentru accesul în locațiile interioare și la transportul public, ci și, cel mai probabil, și la locurile de muncă.

Premierul Mario Draghi, în prima conferință de presă din ultimele luni, a făcut joi bilanțul situației economice și a sănătății. „Mi se pare că aplicarea permisului verde merge bine”, a spus el. În ceea ce privește extinderea caracterului obligatoriu al certificării ecologice la alte sectoare, începând de la locul de muncă, atât în ​​companiile publice, cât și în cele private, premierul a spus că se discută și că va fi implicată o „comisie de control”, dar că „aceasta este direcția”.

Sursa foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Interesant experiment. Abia vedem ce se întâmplă de fapt cu vaccinații: transmit sau nu boala, fac forme grave?

  2. O sa ne tot uitam ca milogul in traista, Danemarca ridica si ea toate restrictiile avand peste 86% din populatia 12+ vaccinata. Inclusiv cu sute de mii de vaccinuri de la noi, ca la noi lumea prefera covidul,

  3. Vezi Tampeanu ca se poate?
    Simplu!