G4Media.ro

Italia aprobă o importantă reformă în Justiție, care accelerează procesele din instanțe

Italia aprobă o importantă reformă în Justiție, care accelerează procesele din instanțe

Guvernul italian a aprobat joi o reformă crucială a justiţiei care vizează accelerarea proceselor, în pofida obstacolelor ridicate de opoziţie, notează AFP.

Ministrul justiţiei, Marta Cartabia, a explicat că numeroase amendamente, depuse în ultimele zile de partidele coaliţiei la putere, au fost retrase, fapt ce a permis prezentarea reformei în parlament.

Reforma sistemului judiciar italian, bine-cunoscut ca fiind lent şi greoi, face parte din angajamentele asumate de premierul Mario Draghi faţă de Uniunea Europeană.

„Obiectivul este de a obţine o justiţie rapidă care să respecte durata necesară a procedurii, asigurându-se totodată că procesul nu cade în uitare”, a explicat Marta Cartabia la finalul unei şedinţe de guvern, citată de agenţia italiană de presă AGI.

Mişcarea 5 Stele, partidul populist care constituie cea mai importantă componentă a coaliţiei guvernamentale, a avertizat împotriva termenelor de prescripţie prevăzute în cadrul acestei reforme care urmăreşte accelerarea ritmului justiţiei, afirmând că ele riscă să torpileze procese importante vizând mafia.

Guvernul a subliniat că pentru infracţiunile legate de crima organizată şi mafie, terorism şi violenţa sexuală, judecătorii vor avea posibilitatea de a ordona prelungirea perioadei în care urmează să se desfăşoare procesul.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. La noi, singura reformă necesară e desființarea SIIJ :))
    La noi procesele nu durează exagerat de mult, atât a mai rămas de făcut, să se desființeze SIIJ

  2. În România judecătorii sunt la fel de harnici și buni ca pe vremea lui Ceaușescu, și chiar mai „buni”, devenind între timp toți o apă și-un pământ „magistrați”, niște mizerabili.

  3. Cunosc un proces in civil simplu, iesire din indiviziune din 2018, cu expertiza facuta, cu declaratiile tuturor partilor iar pana la pronuntare de pe fond s-au schimbat magistratii din vari motive, transferat la alta instanta etc, acum pe fond s-a amanat pronuntarerea de 6 ori pe motiv ca nu este timp suficient si pentru redactarea motivatie si se pare ca si acest judecator va pleca la pensie Asta este justitia din Romania.In timp ce judecatorii tergiverseaza procesele partile incep se plece in cele vesnice intrucat marea majoritate au peste 75 de ani.

  4. Orice reformă în justiție trebuie cenzurată și sancționată de UE!!!! Faceți repede scrisoare către Bruxelles! 😂😂😂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.