G4Media.ro

Italia a blocat provizoriu TikTok pentru utilizatorii a căror vârstă nu este…

Italia a blocat provizoriu TikTok pentru utilizatorii a căror vârstă nu este garantată, după ce o fetiță de 10 ani a murit asfixiată participând la un joc pe această rețea socială

Autoritatile din Italia au anunţat, vineri, că au blocat provizoriu accesul la TikTok utilizatorilor a căror vârstă nu este garantată, o măsură luată de urgenţă după moartea unei fetiţe care a participat la o provocare numită „jocul cu eşarfa” de pe reţeaua socială, relatează Agepres, conform AFP.

Autoritatea pentru protecţia datelor personale a indicat într-un comunicat că „blocarea reţelei sociale” chineze are efect imediat şi este valabilă până la 15 februarie.

Aceasta înseamnă concret că TikTok are interdicţia de a exploata „datele utilizatorilor a căror vârstă nu a fost stabilită cu siguranţă absolută”, a detaliat autoritatea de reglementare într-un comunicat.

Această decizie intervine la câteva ore după anunţul morţii la Palermo (Sicilia, în sudul Italiei) a unei fetiţe de 10 ani în timp ce participa la o provocare numită „jocul cu eşarfa” de pe reţeaua socială TikTok filmându-se cu telefonul mobil.

Înscrierea acesteia pe reţeaua socială chineză, foarte populară printre adolescenţi, „nu a fost refuzată de firma proprietară” în pofida vârstei fetiţei, sub minimul de 13 ani prevăzut de TikTok, a subliniat autoritatea italiană de protecţie a datelor.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Deci daca avea 13 ani era ok sa moara asfixiata? Problema e varsta utilizatorilor, nu faptul ca sunt permise „provocari” din astea?

    • Tu câți ani ai ? Că văd că ai capacitatea de analiză asemănătoare cu a unui copil de 8 ani. Dacă avea 13 ani, era un pic mai coaptă la minte și nu se angaja într-o așa o prostie de joc. Sau realiza mai repede că își pune viața în pericol.

    • Serios? Nu e prima oara cand citesc ca au murit copii si adolescenti, mai mult sau mai putin copti, din cauza unor astfel de „jocuri”. Nu crezi ca trebuie eliminate jocurile de felul asta, in loc sa calculam de la ce varsta e copilul copt sau nu?

  2. Pare mana lui cumpanasu.

  3. Vârstă garantată ? Dar de când e vreo vârstă garantată pe rețelele de socializare ? De la legalizarea ghicitului electronic ?

    Cum faceți, jură fiecare cu mâna pe faceBook că au 13 ani împliniți ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.