G4Media.ro

ISW: Rusia poate alege în ce direcție să atace în zona Avdiivka

Captura Telegram

ISW: Rusia poate alege în ce direcție să atace în zona Avdiivka

Experții de la Institutul american pentru studiul războiului (ISW) consideră că forțele ruse din zona Avdiivka pot alege în ce direcție să-și concentreze operațiunile ofensive după străpungerea din apropierea satului Oceretine din regiunea Donețk, transmite BBC.

După cum se menționează în cel mai recent raport ISW despre situația de pe front, armata rusă poate încerca să avanseze fie în direcția vestică (spre orașul Pokrovsk), fie să avanseze spre nord, spre Ceasov Iar, un bastion important al forțelor armate ucrainene.

Citește si:

„Forțele rusești au multe opțiuni tactice din care pot alege pentru o viitoare ofensivă în apropiere de Avdiivka, dar rămâne neclar unde își vor concentra eforturile în viitorul apropiat”, au scris autorii raportului.

Anterior, experții ISW au declarat că Rusia ar putea obține câștiguri tactice semnificative în următoarele săptămâni, dar este puțin probabil să poată străpunge rapid apărarea ucraineană.

Armata rusă are oportunitatea de a atinge obiective semnificative din punct de vedere operațional în orașul Ceasov Iar, dar în schimb își cheltuiește energia pentru extinderea și aprofundarea străpungerii în apropiere de Oceretine, unde atingerea unor astfel de obiective este mult mai puțin realistă, estimează experții ISW.

Forțele rusești nu au reușit să facă progrese semnificative în direcția Avdiivka în ultimele 24 de ore, concluzionează autorii raportului publicat în noaptea de 30 aprilie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...