G4Media.ro

ISW: Ritmul ofensivelor rusești a „scăzut semnificativ” în ultima săptămână, după ce…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

ISW: Ritmul ofensivelor rusești a „scăzut semnificativ” în ultima săptămână, după ce au suferit pierderi importante de efective și echipamente militare

Ritmul ofensivelor Rusiei în Ucraina a scăzut simțitor, potrivit grupului de reflecție cu sediul în SUA Institute for the Study of War (ISW), relatează Sky News.

Atacurile terestre zilnice ale Rusiei au scăzut de la aproximativ 90-100 de atacuri pe zi la aproximativ 20-29, a declarat un purtător de cuvânt al Centrului de presă comun ucrainean al forțelor de apărare Tavriisk.

Colonelul Oleksiy Dmytrashkivskyi a remarcat, de asemenea, că forțele ruse au pierdut o parte din capacitatea lor ofensivă din cauza „pierderilor semnificative de personal și de echipamente”.

ISW a declarat că acest lucru este în concordanță cu propria sa analiză, adăugând că ofensiva Rusiei în estul zonei Luhansk – parte a regiunii ucrainene Donbas – „se apropie probabil de punctul culminant, dacă nu a culminat deja”.

„Forțele rusești au obținut doar câștiguri tactice minime de-a lungul întregii linii de front din regiunea [regiunea] Luhansk în ultima săptămână, iar forțele ucrainene au reușit probabil recent să efectueze contraatacuri și să recupereze teritoriu în regiunea Luhansk”, a adăugat ISW.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Așa va arăta si „pacea”, nu ce va negocia China sau Turcia, nu ce visează Putin. Ușor, ușor, rușii o vor lăsa moale, Ucraina va recâștiga zone, si tot așa cât îl ține buzunarul pe Putin.