G4Media.ro

ISW: Putin a lansat atacul de amploare în Ucraina pentru a liniști…

Sursa foto: Kremlin.ru

ISW: Putin a lansat atacul de amploare în Ucraina pentru a liniști comunitățile ruse pro-război, dar a fost „fără rezultat”

Președintele rus Vladimir Putin a lansat un atac de amploare pentru a liniști comunitățile pro-război, dar au fost „fără rezultat”, a afirmat think tank-ul american Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citat de Sky News.

Anterior, grupul de reflecție a declarat că grupul mercenar rus Wagner a luat probabil o „pauză tactică” în bătălia acerbă pentru Bakhmut, în timp ce Moscova a trimis trupe de întărire.

Vineri a comentat abordarea Kremlinului, spunând că acesta a lansat probabil o serie de „atacuri fără rezultat” pentru a liniști comunitatea rusă pro-război.

„Probabil că Kremlinul a lansat în mod deliberat rachete pe care apărarea aeriană ucraineană nu le poate intercepta pentru a obține rezultate în spațiul informațional rusesc, în ciuda faptului că rezervele de astfel de rachete sunt în scădere”, a declarat el.

„Președintele rus Vladimir Putin a folosit probabil aceste rachete limitate în atacuri fără rezultat pentru a liniști comunitățile rusești pro-război și ultranaționaliste, care i-au cerut în mod covârșitor să riposteze la incidentul din regiunea Briansk din 2 martie”.

Comentariile vin după ce Rusia a lansat ieri un atac masiv cu rachete, în cadrul căruia au fost efectuate cel puțin 80 de lovituri în Ucraina.

„Bloggeri militari și propagandiști ruși au criticat, de asemenea, campania rusă de rachete pentru că nu a reușit să facă Ucraina să „înghețe” peste iarnă, la sfârșitul lui februarie și începutul lui martie, înainte de sezonul de primăvară”, a declarat ISW.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...