G4Media.ro

ISW: Prigojin cere revizuirea condamnării tatălui a cărui fiică a realizat un…

Sursa foto: Captură video - Twitter / War Monitor

ISW: Prigojin cere revizuirea condamnării tatălui a cărui fiică a realizat un desen împotriva războiului din Ucraina / Șeful Wagner a recomandat ca avocații grupării de mercenari să se alăture apărării bărbatului

Fondatorul grupului de mercenari ruși Wagner a cerut ca sentința unui tată a cărui fiică, în vârstă de 12 ani, a realizat un desen cu o ilustrație împotriva războiului din Ucraina să fie revizuită, punând sub semnul întrebării legalitatea acesteia, a raportat un grup de reflecție cu sediul în SUA, relatează Sky News.

Alexei Moskaliov a fost condamnat săptămâna aceasta la doi ani într-o colonie penală pentru discreditarea armatei țării, după ce au ieșit la iveală postări anti-război pe rețelele de socializare, pe lângă desenele fiicei sale.

Însă șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a scris marți într-o scrisoare că sentința ar trebui revizuită și a recomandat ca avocații afiliați Wagner să se alăture apărării lui Moskaliov, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Grupul de reflecție notează că Prigojin a cerut anterior pedepsirea persoanelor care „discreditează” forțele rusești și sugerează că acesta ar putea încerca să își ridice propriul profil intern, profitând de conversația publică despre încarcerarea lui Moskalev.

„Răspunsul lui Prigojin la condamnarea lui Moskalev este deosebit de ironic, având în vedere că Prigojin a fost inițial unul dintre cei mai mari și mai zgomotoși susținători ai legii privind pedepsirea celor care «discreditează» forțele ruse”, a scris ISW.

„Prin urmare, este probabil ca Prigojin să fi profitat de discursul din jurul lui Moskalev pentru a-și promova propria reputație și pentru a pleda în favoarea Grupului Wagner”, mai adaugă think tank-ul american.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...