G4Media.ro

ISW: „Extraordinar de improbabil” ca orașul-cheie  Bahmut să cadă în mâinile Rusiei,…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

ISW: „Extraordinar de improbabil” ca orașul-cheie  Bahmut să cadă în mâinile Rusiei, dar Ucraina ar putea alege să se retragă

Bahmut nu va cădea în mâinile Rusiei, dar Ucraina ar putea alege să se retragă, prognozează un thinktank cu sediul în SUA, relatează BBC.

Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War – ISW) a declarat că comandamentul militar ucrainean va căuta să salveze viețile soldaților dacă orașul-cheie va fi încercuit.

Un oficial rus a afirmat că Bahmut a fost încercuit în această dimineață, dar experții ISW au declarat ieri că „este extraordinar de puțin probabil ca forțele rusești să fie capabile să efectueze o încercuire prin surprindere a forțelor ucrainene în Bahmut”.

Orașul a fost în centrul unui război de uzură care durează de luni de zile în estul Ucrainei.

ISW a precizat că forțele convenționale rusești au întărit mercenarii Grupului Wagner în zonă, dar au obținut câștiguri teritoriale limitate de la capturarea orașului Soledar la 12 ianuarie.

Trupele Wagner, obosite de luptă, sunt probabil repoziționate în regiunea Herson, potrivit ISW.

Aceasta poate fi o încercare de a încadra armata convențională rusă și structura de comandă remaniată a președintelui Vladimir Putin ca fiind singurul învingător în Bahmut – în cazul în care vor cuceri orașul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. „Extraordinar de improbabil „. Ce inseamna???

  • Nu ai cum sa intelegi, lucrezi ca postac, doar nu vrei sa si gandesti 👍

   Voi bombardati si macinati-va armata in Bahmut, de cucerit n-o sa-l cuceriti in veci, poate doar temporar👍

   Tic-tac, Tic-tac ⏱️ oare ce se apropie ? 👀

  • inseamna ca de o jumatate de an, propaganda statului (oficial declarat) terorist Putin anunta in fiecare zi ca satucul e cucerit iar acuma anunta ca e doar incercuit! Deci?

  • Va spun eu: era unul care se lauda peste tot ca el n-a mâncat bataie, ci numai a luat 2 palme peste bot si un sut în c.r.

 2. Pseudo-armata pui Putler si cu Putler nu au inteles inca ca Bahmut este doar o momeala, vine vineeeeeeeeeeeee, oare ce vineeee? 🤣🤣🤣🤣🤣

 3. 👏👏👏 un om care ganeste, ruznacii or sa aibe mult mai multe surprize 👍

 4. Cand Rusii sa-u RETRAS slugile din presa aservita zic eau ca au FUGIT
  Acum cand Rusii ii distrug pe Ucrtainienii ni se psune ca se RETRAG EI

 5. „Bahmut nu va cădea în mâinile Rusiei, dar Ucraina ar putea alege să se retragă” – va fi ocupat de extratereștri, logic

 6. #Raul….vezi ca de la anul,se schimba sistemul de învățământ! Spune la toți haurarii!!@….poate cu noul sistem,o sa reușiți și voi ceva în viata voastră trista!