G4Media.ro

ISW: Continuarea luptelor în jurul Bahmut și Avdiivka au devenit „nu doar…

Sursa foot: ANATOLII STEPANOV / AFP

ISW: Continuarea luptelor în jurul Bahmut și Avdiivka au devenit „nu doar inutile, ci chiar dăunătoare” pentru forțele rusești

ISW a mai spus că continuarea luptelor în jurul Bahmut și Avdiivka au devenit „nu doar inutile, ci chiar dăunătoare pentru pregătirile rusești pentru următoarea fază a acestei săptămâni”, citată de The Guardian.

Acesta a declarat că pierderea de personal și de echipamente înseamnă că forțele rusești nu vor obține niciun avantaj operațional din cucerirea Bahmut și Avdiivka, deoarece vor fi „incapabile să exploateze astfel de progrese”.

Continuarea de către Putin a acestor operațiuni ofensive rusești în actualul context operațional și strategic echivalează cu un abuz strategic. Aceasta cheltuiește puțina putere de luptă rusă în urmărirea unor câștiguri lipsite de sens din punct de vedere operațional, în loc să creeze condițiile pentru a primi și a învinge o contraofensivă ucraineană pe care toată lumea pare să o aștepte în mod iminent.

Cu toate acestea, ISW a declarat că „încăpățânarea” lui Putin ar putea avea sens „într-un conflict prelungit în timpul căruia sprijinul occidental pentru Ucraina scade sau se termină”.

Putin ar putea chiar să se refere la aceste operațiuni pentru a stabili condițiile unei înțelegeri negociate în termenii pe care i-a articulat deja și care includ recunoașterea internațională a anexării de către Rusia părți din regiunile Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson; „neutralitatea” ucraineană; „demilitarizarea” Ucrainei; și „de-nazifizarea” guvernului ucrainean.

ISW a afirmat că ar fi necesare „multiple victorii majore la nivel operațional ale Ucrainei” pentru a crea „orice perspectivă de soluționare negociată a conflictului actual sau pentru a-l forța pe Putin să accepte realități militare nefavorabile, în absența unei înțelegeri formale”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Sa radem cu ISW partea a doua. MOD din UK ce zice?