G4Media.ro

Israelul revocă întreruperea transmisiunii video realizate în direct de Associated Press din…

Photo 144767839 © Wellphotos | Dreamstime.com

Israelul revocă întreruperea transmisiunii video realizate în direct de Associated Press din Gaza

Ministrul israelian al comunicaţiilor, Shlomo Karhi, a anunţat marţi seară că Israelul revocă decizia sa de a suspenda transmisiunea video în direct din Fâşia Gaza realizată de agenţia americană de presă Associated Press (AP), după presiuni din partea Washingtonului în acest sens, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Având în vedere că Ministerul Apărării doreşte să examineze problema fluxurilor video” realizate din oraşul Sderot, la marginea Fâşiei Gaza, „şi riscul pentru forţele noastre, am ordonat să anulăm operaţiunea şi să returnăm echipamentul agenţiei AP”, până când Ministerul Apărării se va pronunţa, a indicat Shlomo Karhi într-un comunicat.

Marţi, AP a informat că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost întreruptă de Israel, care a acuzat agenţia că a încălcat o lege ce le permite autorităţilor israeliene să interzică şi să închidă canalul de televiziune qatariot Al-Jazeera pe teritoriul lor.

Associated Press a spus că autorităţile israeliene i-au confiscat camera şi echipamentul de transmisie.

Totodată, AP a precizat că postul Al-Jazeera este unul dintre miile de clienţi ai fluxurilor video transmise în direct de agenţie.

Ministerul israelian al Comunicaţiilor afirmase într-un comunicat că „reporterii AP realizează fotografii cu regularitate din Fâşia Gaza de pe balconul unei case din Sderot”, la marginea teritoriului palestinian, ‘punând accent pe activităţile soldaţilor (israelieni) şi locaţia acestora’.

Cenzura militară israeliană interzice publicarea de imagini sau informaţii care ar putea duce la localizarea soldaţilor sau a instalaţiilor militare israeliene.

Decizia autorităţilor israeliene a stârnit puternice reacţii în străinătate, de la secretarul general al ONU, pentru care această evoluţie a situaţiei este „destul de şocantă”, până la Casa Albă care a cerut Israelului să restabilească transmisiunea video în direct realizată de AP, în timp ce Reporteri fără Frontiere (RSF) a denunţat o „cenzură neruşinată”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează