G4Media.ro

Israelul raportează al treilea deces cauzat de virusul West Nile

Photo 499189 © Michael Pettigrew | Dreamstime.com

Israelul raportează al treilea deces cauzat de virusul West Nile

Ministerul Sănătăţii din Israel a raportat marţi într-un comunicat că un pacient a murit din cauza febrei West Nile, ridicând la trei numărul total de decese provocate de virus în actualul focar din ţară, informează Xinhua, conform Agerpres.

Ministerul a precizat că pacientul decedat era internat la Centrul Medical Sheba din centrul Israelului.

În plus, este în curs o investigaţie pentru a determina dacă virusul West Nile a cauzat moartea unui alt pacient la Spitalul Beilinson, situat de asemenea în centrul Israelului.

Între timp, ministerul a raportat 10 noi cazuri de infecţie cu virusul West Nile, care se transmite prin înţepăturile de ţânţar. Această cifră ridică numărul total de cazuri de la începutul lunii mai la 42, cu 36 de pacienţi spitalizaţi, dintre care cinci ventilaţi mecanic.

Mai târziu în aceeaşi zi, ministerele Sănătăţii şi Protecţiei Mediului din Israel au indicat într-un comunicat comun că ţânţari infectaţi cu virusul West Nile au fost detectaţi la Aeroportul Internaţional Ben Gurion din afara Tel Avivului.

De asemenea, marţi, Ministerul Sănătăţii a raportat decesul unui bebeluş de cinci săptămâni din zona Ierusalimului din cauza pertussisului, cunoscut şi sub denumirea de tuse convulsivă, menţionând că mama sa nu a fost vaccinată împotriva bacteriei în timpul sarcinii.

Din ianuarie 2023, Israelul a înregistrat o creştere a cazurilor de tuse convulsivă, ceea ce a dus la eforturi susţinute din partea ministerului pentru a combate boala.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează