G4Media.ro

Israelul numește cazul de genocid de la Curtea Internațională de Justiție „una…

foto: Curtea Internațională de Justiție

Israelul numește cazul de genocid de la Curtea Internațională de Justiție „una dintre cele mai mari demonstrații de ipocrizie din istorie” / Africa de Sud că „funcționează ca braț legal al Hamas”

Ministerul israelian de Externe a criticat Africa de Sud ca răspuns la cazul Curții Internaționale de Justiție pe care Africa de Sud l-a înaintat acuzând Israelul de genocid împotriva palestinienilor din Gaza, relatează CNN.

„Astăzi am fost martorii uneia dintre cele mai mari demonstrații de ipocrizie din istorie, agravată de o serie de afirmații false și nefondate”, a declarat Lior Haiat, un purtător de cuvânt al ministerului, pe X, fostul Twitter.

Haiat a acuzat Africa de Sud că „funcționează ca braț legal al Hamas” și că a ignorat masacrul comis de gruparea militantă în Israel la 7 octombrie.

„Africa de Sud caută să permită Hamas să se întoarcă pentru a comite crimele de război”, a afirmat Haiat.

Ce a susținut Africa de Sud: Africa de Sud a „condamnat fără echivoc” atacurile Hamas, a declarat ministrul justiției, Ronald Lamola, în fața instanței. Dar, a spus el, opresiunea asupra poporului palestinian nu a început doar în urma atacurilor Hamas, susținând că aceasta a continuat ani de zile.

În timp ce discuta despre atacurile aeriene ale Israelului în Gaza începând cu 7 octombrie, una dintre reprezentantele Africii de Sud, Adila Hassim, a declarat că palestinienii din Gaza „au fost uciși dacă nu au reușit să evacueze, în locurile în care au fugit și chiar în timp ce încercau să fugă de-a lungul rutelor sigure declarate de Israel”.

„Intenția specială de genocid a Israelului este înrădăcinată în convingerea că, de fapt, inamicul nu este doar aripa militară a Hamas, sau chiar Hamas în general, ci este încorporat în structura vieții palestiniene din Gaza”, a declarat Tembeka Ngcukaitobi, un alt avocat care reprezintă Africa de Sud.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. sa-i trimita cineva si Adilei linkul asta https://www.youtube.com/watch?v=TyAde3PuXM4