G4Media.ro

Israelul blochează accesul preşedintelui unei delegaţii a Parlamentului European în teritoriile palestiniene…

Sursa foto: Pexels

Israelul blochează accesul preşedintelui unei delegaţii a Parlamentului European în teritoriile palestiniene / ”Israelul blochează activitatea Parlamentului European”

O delegaţie a Parlamentului European şi-a anulat duminică o misiune în teritoriile palestiniene după ce preşedintelui delegaţiei, Manu Pineda, i-a fost refuzată intrarea în Israel, transmite Agerpres, care citează DPA.

”Israelul blochează activitatea Parlamentului European”, a afirmat Pineda, care a distribuit pe Twitter decizia luată de Ministerul de Externe israelian. El a adăugat că delegaţiei i-a fost refuzat accesul şi în Fâşia Gaza, care este controlată de mişcarea palestiniană Hamas.

Scrisoarea din partea diplomaţiei israeliene indică faptul că intrarea lui Manu Pineda nu a fost aprobată ca urmare a ”informaţiilor primite de la autorităţile abilitate din Israel”.

Eurodeputatul spaniol urma să călătorească în teritoriile palestiniene alături de un grup de colegi din Parlamentul European pentru a analiza situaţia din teren după moartea jurnalistei Shireen Abu Akleh, care lucra pentru postul de televiziune panarab Al-Jazeera.

Akleh a fost ucisă recent în timp ce relata despre o operaţiune a armatei israeliene în nordul Cisiordaniei. Palestinienii susţin că Israelul este vinovat de uciderea jurnalistei.

Membră a delegaţiei PE, Grace O’Sullivan a afirmat că decizia israeliană ”este o măsură fără precedent” şi că delegaţia va solicita un răspuns ferm din partea preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola.

Delegaţia PE pentru relaţii cu palestinienii are 18 membri şi, printre altele, informează legislativul UE despre evoluţiile politice, economice şi ale drepturilor omului din Cisiordania şi Fâşia Gaza.

sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. „Democratie ” israeliana :))))))

 2. Aștept să ne spui cum sunt romanii care și-au vândut pământurile străinilor ?!

 3. serios? dar de cand activitatea parlamentului european se desfasoara in teritoriile palestiniene? probabil au vreo sedinta comuna cu teroristii din hamas?

 4. ZyklonB

 5. Lol ce delegatie bos, ca palestina e un stat terorist? Adica noi trimitem delegatii la teroristi? Pe cine reprezinta flacaii aia?

 6. Uniunea Europeană își aroga drepturi de jandarmul lumii și vrea să facă ordine în problema palestiniană :)) deși statul Israel nu este in Europa și își poate gestiona singura problemele teritoriale.
  Bine le-a făcut ! Bravo Israel !
  Politicienii europeni se pare că habar nu au pe ce lume se afla !

 7. Care suveranitate statala? Omul vroia sa se duca in teritoriile palestiniene, unde Israel este ocupant in mod ilegal de zeci de ani si are zero suveranitate conform legii internationale. E fix ca si cum ar fi vrut sa se deplaseze in Crimea si i-ar bloca Rusia accesul.

  In Cisiordania si Gaza Israelul are zero suveranitate.

 8. Cand e vorba de Israel, nu mai e nimeni pro-UE, eh?

 9. Poate imi explica si mie cineva din echipa de moderatori de ce mi-a fost sters comentariul de mai jos (se gaseste in Google cache), dar se permit comentarii gen „ZyklonB”

  „Care suveranitate statala? Omul vroia sa se duca in teritoriile palestiniene, unde Israel este ocupant in mod ilegal de zeci de ani si are zero suveranitate conform legii internationale. E fix ca si cum ar fi vrut sa se deplaseze in Crimea si i-ar bloca Rusia accesul.

  In Cisiordania si Gaza Israelul are zero suveranitate.”