G4Media.ro

Israelul ar fi pus la punct un sistem de pompare a apei…

sursa foto: captura video

Israelul ar fi pus la punct un sistem de pompare a apei de mare pentru a inunda tunelurile Hamas

Potrivit Wall Street Journal (WSJ), Israelul a finalizat asamblarea unui sistem de pompare a apei de mare pe care armata sa l-ar putea folosi pentru a inunda vasta rețea de tuneluri Hamas de sub Fâșia Gaza, pentru a-i scoate pe luptătorii grupării teroriste din refugiul lor subteran, scrie Le Figaro. WSJ relatează că pompele sunt situate la aproximativ 1,6 kilometri nord de tabăra de refugiați Al-Shati iar sistemul a fost finalizate la mijlocul lunii noiembrie. Fiecare dintre cele cinci pompe ar putea muta mii de metri cubi de apă pe oră din Marea Mediterană în tuneluri, inundându-le în câteva săptămâni.

Riscurile de mediu pe care le implică această operațiune ar explica reticența unei părți a statului major israelian. Unul dintre acestea ar fi salinizarea acviferelor care alimentează Gaza cu apă potabilă. De asemenea, terenurile ar putea deveni improprii pentru agricultură. Un alt risc ar fi cel de instabilitate a solului la suprafață în urma injectării unor cantități atât de mari de apă de mare. Există, de asemenea, problema poluării terenurilor cu numeroasele și variatele substanțe care ar putea fi găsite în interiorul tunelurilor.

Articolul nu precizează dacă Israelul intenționează să folosească această tactică înainte de a-i elibera pe toți ostaticii încă deținuți de Hamas, deși, potrivit grupării palestiniene, mulți dintre ei sunt încă ținuți în tuneluri. Potrivit ziarului, Israelul a informat luna trecută Washingtonul cu privire la existența acestei arme, dar nu a luat o decizie cu privire la utilizarea ei. Jerusalem Post concluzionează că soluția ar avea avantajul de a economisi timp, bani și vieți omenești și ar face tunelurile definitiv inutilizabile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...