G4Media.ro

Israelul acuză doi comandanți ai Gardienilor Revoluției din Iran pentru atacul asupra…

Sursa foto: Facebook/ Benny Gantz

Israelul acuză doi comandanți ai Gardienilor Revoluției din Iran pentru atacul asupra petrolierului Mercer Street / Gantz: Acum este momentul acțiunilor, vorbele nu mai sunt de ajuns

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz și ministrul israelian de Externe, Yair Lapid, au acuzat, miercuri, doi comandanți ai Gardienilor Revoluției din Iran pentru atacul asupra petrolierului Mercer Street din 29 iulie, potrivit publicației Haaretz, citată de Agerpres.

La o întâlnire cu ambasadorii statelor membre în Consiliul de Securitate al ONU, Gantz și Lapid i-au numit pe Saeed Ara Jani, şeful comandamentului de drone, şi pe Amir Ali Hajizadeh, comandantul forţelor aeriene, drept responsabili pentru atacul soldat cu moartea a doi membri din echipajul petrolierului, un român şi un britanic.

„Iranul este responsabil pentru zeci de acte de terorism în întreg Orientul Mijlociu şi coordonează miliţii în Yemen, Irak şi alte ţări”, a declarat Benny Gantz.

Totodată, „Iranul a trecut de asemenea toate liniile stabilite în precedentul acord nuclear şi acum este la numai 10 săptămâni distanţă de obţinerea materialului fisionabil care-i va permite să dezvolte o bombă nucleară”, a adăugat ministrul israelian al Apărării.

„Acum este momentul acţiunilor, vorbele nu mai sunt de ajuns. Este timpul pentru acţiuni diplomatice, economice şi inclusiv militare, în caz contrar atacurile vor continua”, a mai afirmat Benny Gantz, citat de agenţia EFE, în faţa ambasadorilor statelor din Consiliul de Securitate la întâlnirea care a avut loc la Ierusalim.

Ministerul Apărării israelian „a transmis informaţii aliaţilor noştri şi va continua să le ofere dovezi concrete”, a mai menţionat Gantz, în legătură cu atacul pe care îl atribuie Iranului.

De asemenea, ministrul israelian de Externe a catalogat atacul asupra petrolierului Mercer Street drept un „atac asupra rutelor comerciale globale. Este un atac asupra libertăţii de circulaţie. Este o crimă internaţională”. Astfel, Yair Lapid a îndemnat statele membre ale Consiliului de Securitate al ONU să impună sancțiuni economice și „activităţi operaţionale împotriva Gardienilor Revoluţiei”.

„Ce va face comunitatea internaţională în această privinţă? Mai există drept internaţional? Are lumea capacitatea şi puterea voinţei de a-l aplica? Dacă răspunsul este «da», atunci lumea trebuie să acţioneze acum”, a sugerat Lapid.

„Dacă comunitatea internaţională nu răspunde acestui atac, atunci nu există o astfel de comunitate internaţională. În acest caz, va fi «fiecare pentru el»”, a mai precizat ministrul de Externe israelian, făcând aluzie la o posibilă reacţie unilaterală a Israelului.

La rândul său, premierul israelian Naftali Bennett a ameninţat marţi Iranul, spunând că Israelul este pregătit să „acţioneze singur” după atacul asupra petrolierului Mercer Street, operat de compania Zodiac Maritime care aparţine miliardarului israelian Eyal Ofer.

Secretarul american de stat Antony Blinken a promis luni un „răspuns colectiv” împotriva Iranului, pe care SUA, Israelul şi Regatul Unit îl acuză că se află în spatele acestui atac despre care mai precizează că a fost efectuat cu drone, în timp ce Teheranul neagă orice implicare şi promite că va răspunde „oricărei eventuale acţiuni hazardate”.

Sursa foto: Facebook/ Benny Gantz

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

 1. Eu zic, rupeti-i pe micuti!

 2. Daca ucizi un evreu cu intentie Kidon te va urmari toata viata, nimic nu va ramane neplatit.Din pacate, noi nu vom face decat…” D-zeu sa-l ierte, a fost un roman bun.Condoleante familei” , eventual o diploma !Pentru suspiciosi urmariti eliminarea lui Mahmoud Al Mabhouh, un terorist arab care a rapit si ucis un israelian.

 3. Nu spun ca iranul nu este vinovat insa UNDE SUNT DOVEZILE? la fel au fost si cu weapons of mass destruction in Irak.

  Nu poti sa iei de bun tot ce zboara. Ce faci daca maine iti vor spune ca de fapt bunica ta este extraterestru?!

  • Pai scrie guvernului Isreaelian sa-ti trimita dovezile prin posta…

  • Din comunicat reiese ca dovezile s-ai transmis aliatilor.
   E drept nu pomeneste nimic despre Alex deci ori nu e aliat, ori au uitat sa-l bage in seama.
   Vrei sa vina si cu certificat ca inregistrarile au fost facute cu camera autorizata?

 4. Astia vor neaparat sa atraga lumea intr-un nou razboi.

 5. Cine își imaginează că Iranul poate fi comparat cu Irakul sau Afganistanul trebuie să fie ori tâmpit ori imbecil, datorită reliefului nu va putea fi niciodată ocupat

  • Nici nu ăsta e scopul măi priceputule. Niciun război nu se mai poartă pentru resurse, trăiești sub o piatră cumva ? :)))))

   Ideea e să mătrășească bine teocrația islamică de acolo, și să le dea uraniu îmbogățit la poponețul gol pănă le sar mucii. :)))))

  • Erbicidule tocmai de asta le e frică americanilor că o dată escaladat conflictul le dă posibilitatea să reacționeze ori americanii nu vor pt că știu că nu pot desfășura trupe peste tot pe glob, le e frică de ei înșiși au lupte politice interne care vor duce inevitabil către disoluție, America de Nord nu are viitor

 6. Cine își imaginează că Iranul poate fi comparat cu Irakul sau Afganistanul trebuie să fie ori tâm pit ori im be cil, datorită reliefului nu va putea fi niciodată ocupat

  • Sau cu Siria
   Astia sunt gata sa riposteze pe toate fronturile.
   Incepe sa mi se atenueze compasiunea fata de suferintele indurate in timpul WW II

 7. Și ți-e ciudă sau ce? :)))))

 8. Israelul e Liber sa porneasca razboi cu cine vrea ,un Razboi Mondial nu se porneste de la doi morti care au murit in circumstante neelucidabile

  • Razboi regional, idem Irak, Syria, etcAi scos-o cu mondialul???Cu informatiile Mossad si satelitii arondati in 7 zile e gata ayatolahul. Plus ca o revolta interna e pe cale sa izbucneasca!Ma gandesc la doar vreo 120 raiduri pe/ora,/5 zile, 70 rachete /h, 200 de elicoptere al urma vreo 500 tancuri! si cebav atacuri din Golf dupa ce are loc distrugerea submarinelor siite!

  • Iranienii sant coiosi colegu,au si slabiciuni dar sub multe aspecte stau onorabil,atentie ca nu vorbim de nici o tara unde au facut toti ce au vrut,iranienii sant dintr.o alta pasta

 9. Iranienii sant coiosi colegu,au si slabiciuni dar sub multe aspecte stau onorabil,atentie ca nu vorbim de nici o tara unde au facut toti ce au vrut,iranienii sant dintr.o alta pasta

 10. Erbicidule tocmai de asta le e frică americanilor că o dată escaladat conflictul le dă posibilitatea să reacționeze ori americanii nu vor pt că știu că nu pot desfășura trupe peste tot pe glob, le e frică de ei înșiși au lupte politice interne care vor duce inevitabil către disoluție, America de Nord nu are viitor