G4Media.ro

Israelul, acord cu Sudan în vederea unui tratat de pace / Semnarea…

Israelul, acord cu Sudan în vederea unui tratat de pace / Semnarea ar urma să aibă loc după transferul puterii în Sudan către un guvern civil

Ministrul israelian de externe, Eli Cohen, a declarat joi că „a convenit” cu Sudanul „să semneze un tratat de pace”, declaraţie făcută la revenirea sa în Israel după o vizită oficială la Khartoum, prima a unui şef al diplomaţiei israeliene, relatează Agerpres.

„Sunt bucuros să vă informez că, în cadrul vizitei, am convenit să semnăm un tratat de pace între Sudan şi Israel”, a declarat Cohen jurnaliştilor la Aeroportul Internaţional Ben Gurion.

Semnarea „ar urma să aibă loc după transferul puterii în Sudan către un guvern civil care va fi format ca parte a procesului de tranziţie în curs de desfăşurare în ţară”, a precizat ministrul israelian.

În ianuarie 2021, în timp ce militarii şi soldaţii împărţeau puterea în Sudan, Khartoum-ul şi-a anunţat aderarea la Acordurile Avraam, prin care alte trei state arabe au recunoscut Israelul.

Ţara s-a detaşat astfel de poziţia inflexibilă a dictatorului Omar al-Bashir, destituit în 2019, mare inamic al statului evreu şi de mult timp apropiat mişcării palestiniene Hamas.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...