G4Media.ro

Israelul a reacționat cu tiruri de artilerie după ce mai multe rachete…

Israelul a reacționat cu tiruri de artilerie după ce mai multe rachete au fost lansate din sudul Libanului

Mai multe rachete au fost trase luni seară din sudul Libanului în direcţia Israelului care a răspuns cu tiruri de artilerie, au făcut cunoscut surse militare din cele două ţări vecine, notează AFP, citată de Agerpres.

„Au fost şase tentative de tiruri de rachete dinspre Liban şi (acestea) nu au aterizat pe teritoriul nostru”, a indicat armata israeliană, adăugând că a tras „spre punctul de lansare” a proiectilelor ca represalii.

La Beirut, o sursă militară libaneză a declarat pentru AFP că „trei rachete de tip Grad au fost trase din sectorul <fermelor Chebaa>”, o zonă disputată la frontiera dintre cele două ţări din punct de vedere aflate tehnic în război.

Potrivit aceleiaşi surse libaneze, Israelul a răspuns cu tiruri de obuze.

Este a doua oară când au fost trase rachete din Liban spre Israel de declanşarea ostilităţilor dintre armata israeliană şi mişcarea palestiniană Hamas în Fâşia Gaza.

Hezbollahul libanez, duşman de moarte al Israelului, nu a comentat aceste tiruri, nici cele lansate la 13 mai tot din sudul Libanului. Rachetele au căzut în mare.

Armata israeliană a mai afirmat în ultimele zile că a văzut mai multe persoane care încercau să distrugă, de partea libaneză, gardul de securitate de la frontiera sa.

„Tsahal (armata israeliană) consideră orice încercare de a ataca suveranitatea teritorială a Israelului cu cea mai mare severitate şi va continua să opereze sub acoperire sau deschis în acest sector”, a ameninţat armata într-un comunicat.

sursa foto: Twitter/ Israel Defense Forces

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Un fel de badminton mai de sec. XXI … Se joaca pan’ la ultima racheta …