G4Media.ro

Israelul a publicat lista prizonierilor palestinieni care ar urma să fie eliberați…

Sursa foto: Mohammed ABED / AFP

Israelul a publicat lista prizonierilor palestinieni care ar urma să fie eliberați în cadrul acordului negociat cu Hamas

Israelul a publicat o listă cu prizonierii palestinieni care urmează să fie eliberați în cadrul acordului convenit cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor, transmite Sky News.

Lista, publicată de Ministerul israelian al Justiției, pare să includă 300 de prizonieri – de două ori mai mulți decât cele 150 de femei și copii încarcerați pe care Israelul a fost de acord să îi elibereze.

Acest lucru sugerează că lista este menită să permită eventuale contestații legale de ultim moment.

274 dintre cei 300 de deținuți palestinieni aflați pe lista sunt bărbați

Potrivit BBC, majoritatea deținuților – 274 din 300 – sunt bărbați. Cei mai mulți au 17 sau 18 ani, cu un interval general de vârstă între 14 și 59 de ani.

De asemenea, sunt enumerate și infracțiunile comise de deținuți. Printre acestea se numără tentativa de omor, aruncarea unei bombe, crearea unui obiect exploziv sau incendiar, aruncarea de pietre, contactul cu o organizație ostilă, vătămarea corporală gravă și incendierea din motive naționaliste.

Ceilalţi 13 deţinuţi sunt femei adulte, majoritatea dintre care au fost condamnate pentru înjunghiere. Media israeliene, citate de Agerpres, au informat anterior că niciun deţinut condamnat pentru omor nu va fi eliberat.

Times of Israel subliniază că publicarea de detalii despre deţinuţii palestinieni este menită să ofere publicului oportunitatea de a înainta apel la Curtea Supremă împotriva eliberării unor indivizi.

Publicitate electorală

În acordul convenit peste noapte, Hamas urmează să elibereze 50 de ostatici în schimbul a 150 de prizonieri și a unei încetări a focului de patru zile.

Acordul înseamnă, de asemenea, că Israelul nu va avea permisiunea de a efectua supraveghere aeriană în sudul Fâșiei Gaza pe toată durata pauzei luptelor și va putea efectua astfel de operațiuni doar șase ore pe zi în nordul Fâșiei Gaza în această perioadă.

Deși Israelul și Hamas au ajuns la un acord, mai este încă timp pentru ca acesta să fie anulat, deoarece publicul israelian are la dispoziție 24 de ore pentru a depune o petiție împotriva eliberării planificate a prizonierilor palestinieni.

Cu toate acestea, nu se așteaptă ca acest lucru să se întâmple, deoarece rudele celor 240 de ostatici luați de Hamas la 7 octombrie și mii de susținători au exercitat presiuni asupra guvernului pentru a acorda prioritate eliberării acestora.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...