G4Media.ro

Israelul a decis dublarea populației evreiești în Înălțimile Golan. ”Orice persoană înțelege…

Sursa foto: Pixabay

Israelul a decis dublarea populației evreiești în Înălțimile Golan. ”Orice persoană înțelege că este necesar să prefere înălțimi liniștite, verzi și prospere sub Israel, decât orice altă alternativă”

Guvernul israelian a decis să dubleze populația evreiască din Înălțimile Golan și să aloce în acest scop un miliard de șekeli (aproximativ 285 de milioane de euro): a anunțat duminică premierul Naftali Bennett într-o sesiune extraordinară a consiliului de miniștri desfășurată în kibbutzul Mevo Hama (Golan), informează Agenția de presă Rador.

Fondurile vor fi direcționate în mare partea către planificare și construirea de locuințe, iar restul vor fi direcționate către îmbunătățirea calității vieții în zonă, inclusiv îmbunătățirea transportului și a serviciilor medicale.

„Am decis să profităm de moment”, a spus Bennett. După ce a reamintit că SUA (administrația Trump, ed.) a recunoscut suveranitatea israeliană asupra Golanului și cei zece ani de război civil din Siria, premierul a afirmat că acum, ”orice persoană înțelege că este necesar să prefere înălțimi liniștite, verzi și prospere sub Israel, decât orice altă alternativă”.

De asemenea, Bennett a precizat că orașul israelian Katzrin (7.000 de locuitori) va fi prelungit cu două cartiere noi şi vor fi create alte două noi așezări evreiești: Assif și Meitar. Astăzi, aproximativ 25.000 de israelieni și tot atâtea druzi de origine siriană locuiesc pe Înălțimile Golan. Persoane care din 1981, de când Israelul și-a extins legislația în Golan, au dreptul să solicite cărți de identitate israeliene. Premierul a adăugat că una dintre circumstanțele care au influențat decizia de astăzi este legată și de criza Covid „care a arătat multor israelieni că nu este obligatoriu să locuiască în centrul țării și că este posibil să se lucreze și de acasă”, guvernul oferindu-le infrastructura adecvată. În finalul discursului, premierul a remarcat cu satisfacție că decizia de extindere a așezărilor de pe Golan a fost aprobată atât de miniștrii de dreapta, cât și de cei de stânga.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. incet-incet ii scot si pe sirieni de pe pamantul lor

  2. Israelului ii place pacea, atata timp cat castiga ei.

  3. Foarte bine, poate data viitoare se gândesc mai bine înainte să atace un stat. Siria și Egipt, două puteri militare de tot râsul

  4. O veste bună, Israelul merită acele teritorii. 🙏