G4Media.ro

Irlanda va primi 920 de milioane de euro dintr-un fond UE pentru…

Irlanda va primi 920 de milioane de euro dintr-un fond UE pentru a atenua impactul Brexit/ Se anticipează că Olanda şi Franţa vor primi şi ele sume semnificative

Irlanda va primi 920 de milioane de euro dintr-un fond UE pentru a atenua impactul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană asupra unor regiuni şi companii dur lovite, a anunţat luni Comisia Europeană, relatează dpa.

„Brexit-ul a avut un impact negativ asupra vieţilor multor oameni. În cadrul UE, oamenii din Irlanda au simţit cel mai mult acest impact”, a declarat comisarul european pentru reforme şi coeziune Elisa Ferreira, citată într-un comunicat.

Banii vor contribui la ameliorarea standardelor de viaţă, la susţinerea creşterii şi la absorbirea impactului negativ asupra comunităţilor locale, a adăugat ea.

Întregul fond pentru cele 27 de state membre este de 5,4 miliarde de euro, fiind finalizat în octombrie şi menit să acopere costuri suplimentare sau să compenseze pierderile direct cauzate de Brexit până la sfârşitul lui 2023.

Fiind singurul stat al UE care are frontieră terestră cu Regatul Unit, Irlanda anticipa de multă vreme că va primi partea leului din acest fond. Executivul UE a anunţat luni suma finală.

Se anticipează că Olanda şi Franţa vor primi şi ele sume semnificative. Comisia Europeană a precizat în comunicat că vor fi anunţate noi decizii privind alocări naţionale în săptămânile care vor urma.

Banii pot fi folosiţi, de exemplu, pentru a sprijini micile afaceri de pescuit de pe coastă dependente de apele britanice şi care au probleme de acces după Brexit, precum şi pentru a crea de locuri de muncă pentru cetăţenii UE care revin din Regatul Unit.

sursa: Agerpres.ro, Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Faceti ceva cu vamile, lasati bugetareala pe imprumut si inflatie! Zac coletele si paletii prin vami cu saptamanile prin toate tarile UE! Sa va fie rusine!

    • @Jean asta face UE- oferă pomeni financiare statelor membre, doar-doar raman in marele „bloc comunitar”. In rest, eurocratii elitisti sunt total rupti de realitate.

    • Vama se face doar in tara de intrare.

      Ca stau pachetele la posta romana la vama daca la asta te referi nu e vina UE.

  2. Mi s dragi irlandezii si Irlanda dar dupa ce hotomanesc toata Europa cu sediile firmelor USA instalate acolo (GAFA) si altele,le mai dai si bani de trait saracii de ei ca nu o duc prea bine din cauza Brexit (aproape nici un impact, comert tot fac impreuna).Faina ipocrizia asta Europeeana, Apple dupa ce au platit ani la rand impozit rusinos in Irlanda,au fost prinsi….de UE pina la urma (era ceva de genul ca in loc de 12.5 impozit pe profit…au platit undeva la 0.01 etc,cautati pe net afacerea cu 13 miliarde ca acum n am cifrele in cap) ideea e ca dupa ce UE i a prins,statul Irlandez nu a vrut sa recupereze suma ca erau prea rusinosi.. :))).UE i a dat in judecata obligant statul irlandez sa recupereze suma ceea ce ei au refuzat,in cele din urma CUJE a dat dreptate Irlandei ( spunand ca se cheama optimizare :)))) deci legal ) sfarsitul povestii!Cand hotomanesti in halul asta UE eu zic ca e indecent sa mai primesti ajutor,da cand vezi ce se intampla in Romania tac din gura..sa nu ne prinda UE si pe noi ca ne taiem craca de sub picioare.. :))) ) Sa bem un paharel acuma in cinstea Irlandei!Slancha!