G4Media.ro

Iranul susține că mai mulți agenți de informații francezi au fost arestați…

Sursa foto: AFP

Iranul susține că mai mulți agenți de informații francezi au fost arestați în timpul protestelor

Mai mulți agenți de informații francezi au fost arestați în legătură cu protestele din Iran, a declarat miercuri ministrul de interne al acestui stat, în contextul în care persistă demonstrațiile antiguvernamentale care au dus la o creștere a tensiunilor cu Occidentul, relatează Reuters.

Republica Islamică i-a acuzat pe adversarii occidentali că au alimentat tulburările la nivel național, declanșate de moartea tinerei iraniene kurde Mahsa Amini pe 16 septembrie, după ce poliția morală a arestat-o pentru că ar fi încălcat codul vestimentar islamic.

„Persoane de alte naționalități au fost arestate în timpul revoltelor, iar unele dintre ele au jucat un rol important. Au existat elemente din partea agenției franceze de informații și vor fi tratate conform legii”, a declarat ministrul de interne Ahmad Vahidi la televiziunea de stat.

Moartea lui Amini și reprimarea demonstrațiilor care au urmat au izolat și mai mult Iranul, în timp ce guvernul său se străduiește să revigoreze un acord nuclear încheiat în 2015 cu puterile mondiale.

Iranul este din ce în ce mai agresiv față de Franța prin reținerea cetățenilor săi, a declarat președintele francez Emmanuel Macron.

„Văd o agresivitate din ce în ce mai mare din partea Iranului față de noi, cu luarea de ostatici inacceptabilă (și) o agresivitate regională… cu acte extrem de agresive în ultimele zile pe teritoriul irakian”, a declarat Macron reporterilor la finalul unui summit al liderilor G20 din Indonezia.

„Îndemn Iranul să revină la calm și la un spirit de cooperare. Îi cer să respecte stabilitatea regională și, de asemenea, pe cetățenii francezi”.

Săptămâna trecută, ministrul francez de externe, Catherine Colonna, a declarat că șapte cetățeni francezi în total au fost reținuți în Iran.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Astia stau cu mintea în „erectie revolutionară”si acuma.Nimic si nimic,trebuie să tinem femeile „imbrobodite”că altfel „fug dupa francezi”.😁Cică legi,cică arestari.Ce legi sunt alea care încalcă drepturile elementare ale oamenilor?Ei cred ca numai ei, în varful puterii, au creier,restul n-are…..!