G4Media.ro

Iranul spune că a informat SUA de operaţiunea sa „limitată” împotriva Israelului

sursa foto: Wikipedia

Iranul spune că a informat SUA de operaţiunea sa „limitată” împotriva Israelului

Iranul susţine că a informat Statele Unite cu privire la intenţia sa de a efectua o operaţiune „limitată” împotriva Israelului ca răspuns la atacul mortal lansat la începutul lunii aprilie asupra consulatului iranian din Siria şi pus pe seama Israelului, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Am anunţat Casa Albă într-un mesaj că operaţiunea noastră va fi limitată, minimă şi menită să pedepsească regimul israelian”, a declarat duminică ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian.

Ministrul iranian a vorbit la un briefing cu diplomaţi străini la Teheran cu privire la atacul cu drone şi rachete lansat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică de Gărzile Revoluţionare, armata ideologică a Republicii Islamice, împotriva Israelului.

Amir-Abdollahian le-a spus ambasadorilor că Teheranul a informat ţările vecine despre atacul planificat „cu 72 de ore înainte de operaţiune”.

Liderii Iranului, inclusiv ghidul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, au promis să „pedepsească” Israelul pentru atacul mortal care a ucis şapte militari iranieni la Damasc pe 1 aprilie.

„I-am anunţat pe fraţii şi prietenii noştri din regiune, inclusiv ţările care găzduiesc baze militare americane, că obiectivul nostru este doar să pedepsim regimul israelian”, a spus ministrul.

„Nu căutăm să vizăm poporul american sau bazele americane din regiune”, a adăugat el, avertizând în acelaşi timp că Iranul ar putea lua ca ţintă poziţiile militare americane dacă acestea ar fi implicate în „apărarea şi sprijinul” Israelului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează