G4Media.ro

Iranul neagă orice implicare în atacurile asupra forţelor militare ale SUA

Sursa foto: © Victoria Schaal | Dreamstime.com

Iranul neagă orice implicare în atacurile asupra forţelor militare ale SUA

Ambasadorul Iranului la ONU, Amir Saeid Iravani, a declarat că ţara sa nu a fost implicată în vreo acţiune sau în vreun atac împotriva forţelor armate ale Statelor Unite, a informat marţi agenţia de presă semioficială iraniană Tasnim, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată luni, consilierul pentru securitate naţională american Jake Sullivan a spus că Washingtonul are toate motivele să creadă că aceste atacuri, deşi au fost lansate de rebelii houthi din Yemen, sunt deplin autorizate de Iran.

În cel mai recent incident, trei vase comerciale au fost atacate duminică în apele internaţionale din sudul Mării Roşii.

Ulterior, rebelii houthi din Yemen, care sunt susţinuţi de Iran, au declarat că au atacat două nave în largul coastelor yemenite, adăugând că nave „israeliene” sunt vizate din cauza războiului din Fâşia Gaza.

Distrugătorul american USS Carney a doborât duminică trei drone răspunzând apelurilor navelor comerciale atacate de rebelii houthi. Forţele navale americane au declarat că cele trei vase comerciale au legătură cu 14 ţări.

Rebelii houthi din Yemen au ameninţat că vor ataca navele israeliene şi cele aparţinând aliaţilor Israelului ce navighează în Marea Roşie, ca represalii la războiul condus de armata israeliană împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas în Fâşia Gaza. Rebelii houthi fac parte din ceea ce ei numesc „axa de rezistenţă” împotriva Israelului, împreună cu grupări susţinute de Iran, precum Hamasul palestinian şi organizaţia libaneză Hezbollah.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...