G4Media.ro

Iranul ameninţă cu blocarea permanentă a aplicaţiilor WhatsApp şi Instagram

sursa foto: Pexels

Iranul ameninţă cu blocarea permanentă a aplicaţiilor WhatsApp şi Instagram

Iranul ameninţă cu blocarea permanentă a aplicaţiilor WhatsApp şi Instagram, care sunt foarte populare în ţara asiatică, transmite DPA, citată de Agerpres.

Compania americană Meta nu a răspuns deocamdată unei scrisori trimise la începutul lunii decembrie de către autorităţile iraniene în care acestea cereau ca Meta să-şi deschidă un birou de reprezentare în Iran şi să-şi adapteze principiile la normele republicii islamice.

”Dacă Meta nu răspunde scrisorii noastre, acesta ar putea fi prologul unei blocări permanente”, a declarat şeful Centrului cibernetic iranian, Abolhassan Firouzabadi, într-un interviu publicat sâmbătă.

Serviciile de securitate iraniene au blocat deja Instagram şi WhatsApp în condiţiile în care de trei luni în Iran au loc proteste antiguvernamentale ce au fost reprimate violent de autorităţi. Potrivit Teheranului cele două aplicaţii au fost implicate ”în conspiraţia împotriva Iranului condusă de inamici străini”.

Autorităţile iraniene au în vedere şi acţiuni în justiţie contra Meta.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. S-au săturat muslimii de propaganda amerlocă…

    • Nu mai troll ruznac, crininalii care conduc Iranul vor sa isi tina popoarul in bezna, saracie, spalare de creiere si teroare, la fel ca in borhotùl ala de tara care isi ia bataie de la Ucrainienii si care te plateste pe tine sa ne šuģì pûļíle pe őnlinę, 💩Ruzia!

  2. Regimurile totalitare au alergie la comunicarea facila între oameni și accesul la informație. Internetul e o invenție groaznică pentru ele.

  3. Dictatură ! Normal că, subminează regimul !

  4. Daca SUA nu raspunde la o scrisoare a Iranului, ayatolahii vor opri curentul electric, ca nu islamic si nu poarta corect hijabul 🤣🤣🤣