G4Media.ro

BREAKING Iranul a denunțat acordul nuclear din 2015

Sursa Foto: Facebook/ Hassan Rouhani

BREAKING Iranul a denunțat acordul nuclear din 2015

Iranul a anunțat duminică seară că denunță acordul nuclear semnat în 2015 prin care își asuma limitări în dezvoltarea tehnologiei necesare pentru crearea propriului arsenal nuclear, transmite BBC News.

Anunțul oficial a venit în urma unei întâlniri a guvernului de la Teheran, întâlnire determinată de uciderea puternicului general Qasem Soleimani de către trupele americane în Baghdad.

Prin acordul din 2015, Iranul consimțise să își limiteze activitățile nucleare și să permită unor echipe internaționale să inspecteze facilitățile de cercetare, totul pentru a determina Occidentul să ridice sancțiunile economice care au lovit dur economia internă.

Administrația Trump a decis în 2018 să abandoneze acordul nuclear, acuzând Teheranul că nu își respectă promisiunile și cerând administrației iraniene să accepte noi condiții. Iranul a refuzat să accepte și a denunțat treptat tot mai multe prevederi din acord.

Foto: Hassan Rouhani, președintele Iranului (Facebook)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

  1. Israelul trebuie sa actioneze imediat, prin lovituri aeriene precise, asupra instalatiilor si laboratoarelor siitilor, altfel vor fi primii vizati.De asemenea, toate importurile trebuie controlate de americani care detin baze militare/controlul in toate statele vecine Iranului.

    • mai usor cu tuica ca debitezi prostii

    • @Argo
      Sezi mumos Bubico, asteapt-o mai intai pe mamitza Putin sa-ti dea comanda si abia apoi poti latra.

    • In anul 2012 specialistul iranian Mostafa Ahmadi Roshan a fost ucişi ieri la Teheran într-un atentat cu bombă tip mina de mana cu magnet. Lista oficialilor, cercetatorilor si oamenilor de stiinta iranieni implicati in programul nuclear al Teheranului care au disparut sau au fost asasinati a inceput sa devina tot mai mare:
      * Alireza Asgari, un fost ministru adjunct al apararii.
      * Ardeshir Hossein-Pour, om de stiinta care lucra la centrul de imobagatire a uraniului de la Isfahan, a murit pe neasteptate, in 2007, la varsta de 44 de ani.
      * Massoud Ali Mohammadi, profesor de fizica si energie nucleara la Universitatea din Teheran, a fost ucis cand o bomba controlata de la distanta a explodat in apropiere de locuinta sa.
      * Shahram Amiri, fizician care lucra la centrala de la Natanz.
      * Majid Shahriari, membru al Facultatii de inginerie nucleara de la Universitatea Shahid Beheshti din Teheran ucis in atentat.
      * Fereydoun Abbasi, profesor si el in cadrul Universitatii Shahid Besheshti, a fost ranit in aceeasi zi, intr-un atac similar. Trei luni mai tarziu, Abbasi a devenit sef al Organizatiei iraniene pentru Energie Atomica.
      * Darioush Rezaei-Nejad, care studia pentru un masterat in electronica la Universitatea Khajeh-Nasir Tousi, a fost impuscat mortal in Teheran, in iulie 2011.
      * Generalul Hassan Tehrani Moghaddam, care s-a aflat in fruntea programului de rachete iraniene, a murit intr-o explozie puternica ce s-a produs la baza militara Amir Al-Momenin din Bidganeh, la data 12 noiembrie 2011. etc. Toti au amenintat Israelul, motiv pentru cae trebuie sa se intervina imdiat pentru a starpi islamismul desantat , unde clasa clericala fac jocurile si impun regulile de stat.Capisci pederastule?

    • Bun, deci pacalicilor de israelieni le tremura chilotii pe tartite. Asta e clar

    • Măi Argo, nebunatică mică, tot la târtițe ți-e gândul!

  2. Nasol, o sa se supere nenea Obama si tanti UE pe voi!
    Nu ca asta ar fi o problema, dar daca gresiti dansul o sa va f*** Trump una de-o sa inlocuiti Mecca cu Washington DC.

  3. Asta-i dură. Treaba grea mai ales pentru europeni care au încercat cu cerul si pământul sa-si vada interesele in detrimentul relației cu SUA. Se termina distracția pentru toata lumea, iar SUA și aliații ei vor castiga.

    • Ce vor castiga?

    • Vor castiga lupta cu popii teroristi,putinistule ,asta e sigur,sunt cu un pas inaintea tuturor ratatilor sustinuti de putin,erdogan si chinezoiul ingamfat! Putem sa-l punem langa Putin si pe idiotul util lui,Macron!

    • Cam așa arată datele.

  4. Mihailescule, vezi ca nu prea asa cu spui. Iran-ul nu a denuntat acordul, va ridica doar limita la centrifuge. Cooperarea cu IAEA va continua.

    Informeaza-te mai bine…

  5. Acordul? Ce acord? Respectau vreun acord?

  6. Povesti absurde.

    Daca la ora actuala iranienii nu detin bombe atomice, e numai din cauza ca n-au reusit sa le fabrice, (din motive tehnice), nicidecum pt ca le-ar fi pasat de restrictiile sau controalele impuse de USA, UE sau ONU.
    Acum au gasit motiv sa nu se mai ascunda.

    • Bun, dar de ce ar avea numai US-ul si Rusia bombe atomice si restul nu?

    • @..ala gay

      Vezi ca pe langa US si Rusia mai sunt vreo 7 tari.

      In alta ordine de idei, orice tara poate incerca sa fabrice arme nucleare. Nimeni nu poate interzice acest demers.
      Dar exista niste tratate semnate de-a lungul timpului intre statele lumii, tratate pe care daca le-ai semnat si nu le respecti te expui unor sanctiuni internationale care pot duce pana la un embargou aproape total (Coreea de Nord de ex).

      Daca te-ar fi interesat subiectul, cat de cat, te-ai fi documentat inainte sa pui asemenea intrebari tâmpe. Sau ai accesul la internet restrictionat?

    • @Argo
      „Bum, dar de ce ar avea numai US-ul si Rusia bombe atomice si restul nu?”
      Argo, daca cineva te va face tampit, ia-o ca pe o apreciere.

  7. Grozav, planeta arde, în unele zone nu mai e apă, animalele mor cu milioanele în incendii, dar hai să dăm cu bomba nucleară, să ne simţim bine!

  8. De la o natie al carui parlament (btw nu am vazut nici o femeie in parlamentul alora,parca ar fi parlamentul de la atos:)) striga la unison „moarte Americii” ce te poti astepta ?!