G4Media.ro

Iran: Un membru al Gardienilor Revoluției a fost împușcat mortal la Teheran

sursa foto: Pixabay

Iran: Un membru al Gardienilor Revoluției a fost împușcat mortal la Teheran

Un membru al Gardienilor Revoluției iraniene, armata ideologică a Republicii Islamice, a fost împușcat mortal marți seară în apropierea locuinței sale din Teheran, potrivit unui raport oficial al presei, care sugerează posibilitatea unui jaf, scrie Le Figaro.

Qassam Fathollahi „a fost ucis după ce a fost ținta unor indivizi neidentificați într-un schimb de focuri”, se arată într-un comunicat al poliției, citat miercuri de agenția oficială de presă Irna. El a fost împușcat „de patru ori în fața casei sale” din sudul Teheranului, a adăugat Irna.

Poliția „investighează cauza incidentului”, a precizat agenția, menționând că „existau semne de jaf în apartamentele din jurul locului accidentului”. Iranul a fost zguduit de proteste – descrise de obicei ca „revolte” de către autorități – de la moartea tinerei iraniano-kurde Mahsa Amini, în 16 septembrie, în urma arestării acesteia pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict al țării pentru femei.

Oficialii iranieni spun că sute de persoane au fost ucise în timpul tulburărilor la nivel național, inclusiv membri ai forțelor de securitate, și mii de persoane au fost arestate. Sâmbătă, un membru al organizației Bassij, afiliată Gărzii Revoluționare, a fost împușcat mortal de „criminali înarmați” în orașul central Semirom, unde se adunaseră protestatari, potrivit presei oficiale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...