G4Media.ro

Ipocrizia PSD legată de irigații: cât a fost la putere, partidul a…

Sursa foto: Pexels

Ipocrizia PSD legată de irigații: cât a fost la putere, partidul a reabilitat doar două obiective, dintre care unul acasă la baronul Paul Stănescu

Analiză a investițiilor în sistemul de irigații, realizată de publicația specializată LantulAlimentar.ro:

 

 • Numărul maxim de posturi în ANIF a ajuns de la 1500 la 3.026;
 • Din 86 de amenajări, au fost reabilitate integral, cu bani de la stat, numai două! Una dintre acestea, Stoenești Vișina, se află în sudul județului Olt.
 • Petre Daea a vizitat județele din Moldova puternic afectate de secetă, unde anumite investiții trebuiau finalizate în mandatele sale anterioare;
 • Adrian Oros a promovat o ”Strategie pentru Gestionarea Apei” care nu s-a calificat pentru finanțatre prin PNRR;
 • Ministerul Agriculturii vrea 1.500.000.000 de euro pentru irigații

Prezent în Ialomiţa, în 12 mai 2017, Liviu Dragnea a declarat: ”Partea de irigaţii pentru noi a fost şi rămâne strategică. Avem două obiective majore în acest domeniu: reabilitarea sistemului de irigaţii şi 1.980 mil. ha. Cred că până în 2020 vom găsi şi celelalte 20.000 ha. Practic 2 milioane de hectare care vor fi irigabile”. Suma prevăzută în HG a fost ridicată la 1.143.000.000 euro.

Mai mult, prin Legea nr. 133 din 31 mai 2017, numărul maxim de posturi al Agenției și filialelor teritoriale a fost ridicat la 3.026.

În 2017, guvernul a decis acordarea în mod gratuit a apei pentru irigații până la punctele de livrare.

În noiembrie 2019, guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură și au venit la guvernare liberalii. Care era stadiul derulării PNRIPI în acel an?

Publicația factual.ro a obținut de la ANIF următorul răspuns: ”până în noiembrie 2019 s-au finalizat lucrările pentru 7 obiective de investiții, corespunzătoare unui număr de 6 amenajări de irigații cu o suprafață de 78.000 de hectare și au fost realizate lucrări în valoare de 468.598.447 lei, deși fuseseră alocați 555.167.000 lei”. Prin urmare, cu numai un an înainte de termenul de finalizare a programului, fuseseră reabilitate numai șase amenajări de irigații din cele 86! Date publicate chiar pe siteul ANIF arată că au fost reabilitatea 100% numai două amenajări: Stoenești Vișina, din județul Olt, și Călmățui II, din județul Brăila.

Cine a condus instituțiile responsabile în această perioadă? Petre Daea a fost ministru al Agriculturii în cele trei guverne PSD, în perioada ianuarie 2017 – noiembrie 2019. Daea a revenit în scaunul ministerial în iulie 2022 și a vizitat câteva județe din Moldova, puternic afectate de secetă, unde ar fi trebuit reabilitate câteva amenajări inclusiv în mandatele sale anterioare. De pildă amenajarea Ciorăști – Măicănești, din județul Vrancea, care trebuia terminată în etapa I.

Șef la ANIF a fost Florin Barbu, în prezent deputat de Olt și președinte al Comisiei pentru Agricultură. Amenajarea de irigații Stoenești Vișina figurează pe siteul ANIF ca fiind reabilitată 100%.  Aici își au terenurile agricole membrii familiei Stănescu, Paul Stănescu fiind în prezent senator PSD și vicepreședinte al partidului.

Citește tot articolul pe LantulAlimentar.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. cand ii vezi pr0sti da multi si indiferent cat ii furi tot te voteaza nu este normal?

  • Știi cum sunt aia care rad singuri???
   La putere a fost un guvern de dreapta, dar în pr.. os… tia voastră, ați început sa va dați cu stângul în dreptul, crezandu-va deștepți. Asa i-ați readus pe bolșevici la putere. Nu romanii i-au votat, ei v-au votat pe voi, dar v-ați bătut joc de vot și de țară. Sa așteptați ca va vom vota iar…

 2. cine ma? usele sa faca treaba pentru popor? doar ii prosteste pana ii voteaza, dupa aia isi bate pwla de ei …

 3. Ipocrizia PNL pe cand, G4Media? De PNL sunteti „sponsorizati” sau de ce in fiecare zi aveti numai articole contra PSD. (Precizez: sunt apolitic, dar nu suport parsivenia.) Stiu ca fiecare ziar sau televiziune are ” in spate” un partid. Dar voi parca ati facut pact pe milioane de dolari contra PSD. Se vede din avion, mai usurel cu impartialitatea! Sigur o sa-mi publicati comentariul. :)))

  • da, se vede din avion! ce se vede? ca e plin de articole si contra pnl. sau nu stii sa citesti sau citesti doar stirile care iti plac tie….

  • pe langa faptul ca articolul e preluat de la alta redactie si nu e scris de G4, e clar ca e scris destul de factual : ai nume, date, cifre . PSD a avut agricultura pe mana, a avut banii pt irigatii pe mana si n-a facut nimic.

 4. Ați votat PSDNL 55%, vă meritați soarta.

  • Partea trista e ca și acum, dupa ce e clar ca PSD=PNL, tot cam 55÷au in sondaje. Si nubdoar in cele facute de PSD. Dar pana la urma asta e democrația.

  • Mai lasă-ne cu același comentariu aberant, ești complet dereglat.

 5. Tardiv. Chiar daca vor face sisteme de irigatii nu vor avea din ce anume sa irige. Apa in curand va disparea. Urmeaza foametea.

 6. Legile naturii nu mai funcționează, zic unii ! Apa va dispărea ( unde va dispărea, există un circuit al apei în natură, sau sistemul atmosferic și-a pierdut proprietățile funcționale ? ). Tot ce a fost început în domeniul reabilitării producției agricole interne a fost blocat pe motiv de … PSD + Dragnea. Daea a fost de vreo „nșpe” ori ministrul agriculturii în tot atâtea guverne timp de câte maxim un an și nu Daea, sau orice alt ministru, înfăptuiește politicile din domeniul agricol, numai că de câte ori a venit la putere un guvern de altă coloratură toate politicile din domeniul agricol au fost stopate, blocate și în final schimbate radical. Amenajările hidrotehnice multifuncționale ale râurilor interioare și a Dunării ( baraje în cascadă interconectate, transport mărfuri și turism, parcuri acvatice, irigații, microhidrocentrale, canale cu funcționalitate dublă desecare/irigare, etc. ) nu au constituit niciodată un scop al politicilor politrucilor de la putere, totul urmează calea pompieristică ( e seceta, aoleu să facem ceva pentru irigații, e inundație, aoleu să facem ceva împotriva inundațiilor și tot așa înainte, din prosteală în prosteală spre victoria finală ).

 7. Au avut România pe mâna 33 de ani,și tot de 33 de ani o fură!și voi vreți să facă ei ceva?sa ii punem noi să facă ceva,altfel fac ce știu!

 8. Daca INCA 40 % din romani INCA ar vota PSD – ne meritam soarta ! Asta inseamna ca aproape tot ce inseamna VALOARE, OAMENI DESTEPTI si CULTIVAI – OAMENI CA EXPERIENTA si INTELEGEREA REGULILOR si CERINTELORMAJORE ALE VIETII s-au expatriat – si si-au refacut viata in alte tari europene sau mai departe ! Au ramas PUNGASII si URMASII PUNGASILOR COMUNISMULUI – care au devenit „investitori de mucava” si PROSTIMEA SATELOR si MAHALALELOR ! Viitor de HAUR tara noastra asre ! La mai mare ….. cu „bulibasa de Buzau” seful PSD = PCR – revopsit !

 9. Ăștia s ipocriți de 33 de ani! Ne place, rămân în continuare locul 1 în sondaje… Un popor de idioți!