G4Media.ro

Iordania anunță că a trimis ajutoare spitalului de campanie din Gaza folosind…

Photo by MAHMUD HAMS / AFP

Iordania anunță că a trimis ajutoare spitalului de campanie din Gaza folosind parașute

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a declarat luni dimineaţa într-o postare pe X că personalul forţelor aeriene ale Iordaniei au lansat la miezul nopţii un ajutor medical urgent spitalului de campanie iordanian din Gaza, informează Reuters, citată de Agerpres.

„Un avion al forţelor aeriene regale a trimis asistenţă medicală de urgenţă folosind paraşute către spitalul de campanie iordanian din Gaza, ale cărui provizii erau pe cale să se epuizeze din cauza întârzierii livrării ajutoarelor prin punctul de trecere Rafah”, a declarat agenţia de presă de stat a Iordaniei, citând o sursă militară din Comandamentul General al Forţelor Armate Iordaniene.

Iordania a anunţat săptămâna trecută că şi-a rechemat ambasadorul din Israel în semn de protest faţă de bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza, spunând că atacurile au ucis persoane nevinovate şi au provocat o catastrofă umanitară.

Oficialii din domeniul sănătăţii din Fâşia Gaza controlată de Hamas au declarat că peste 9.770 de palestinieni au fost ucişi în războiul început după ce Hamas a lansat un atac surpriză asupra sudului Israelului pe 7 octombrie, ucigând 1.400 de persoane şi luând ostatici peste 240.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cum or fi survolat iordanienii spațiul aerian israelian?