G4Media.ro

Ionuț Moșteanu: „Am văzut o rezistenţă uriaşă din partea coaliţiei toxice PNL-PSD-UDMR…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ionuț Moșteanu: „Am văzut o rezistenţă uriaşă din partea coaliţiei toxice PNL-PSD-UDMR în ceea ce priveşte eliminarea pensiilor speciale”

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a afirmat, vineri, că PNL şi PSD nu au avut curajul să voteze proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru aleşii locali, menţionând că a văzut o „rezistenţă uriaşă din partea coaliţiei toxice PNL-PSD-UDMR” în acest sens.

„PNL şi PSD nu au avut curajul să voteze proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru mii de aleşi locali – actuali şi foşti primari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene. Proiectul USR a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor. Nu este o victorie. Am văzut o rezistenţă uriaşă din partea coaliţiei toxice PNL-PSD-UDMR în ceea ce priveşte eliminarea pensiilor speciale. După ce au dat mai multe avize negative în comisiile de specialitate, vechile partide au refuzat solicitările USR de a introduce pe ordinea de zi proiectul pentru un vot asumat în plen”, a scris Moşteanu, pe Facebook.

El a susţinut că urmează ca proiectul USR să fie blocat la Senat şi, în aceste condiţii, la 1 ianuarie 2022 vor intra în plată aceste pensii speciale.

„Urmează un nou blocaj la Senat şi o nouă categorie de speciali de la 1 ianuarie 2022. Va arăta coaliţia toxică PNL-PSD-UDMR puţină responsabilitate, vor vota proiectul USR şi vor renunţa la noile privilegii pentru zeci de mii de actuali şi foşti primari, preşedinţi de consilii judeţene şi adjuncţii lor?”, a mai scris Moşteanu.

Proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale are termenul de dezbatere şi vot final în 19 noiembrie şi în următoarea şedinţă de plen a Camerei urmează să fie adoptat tacit. Proiectul va merge la Senat, care este for decizional.

În 9 noiembrie, Ionuţ Moşteanu a anunţat că a solicitat în Biroul permanent punerea proiectului pe ordinea de zi a plenului, iar reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR au respins această cerere.

În 14 octombrie, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat un raport de respingere a proiectului de lege iniţiat de USR de abrogare a articolului 210 din OUG nr. 57/2019 care prevede acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii judeţene.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. Pai daca-s de pe vremea lui Kuza…
  Armata e cu… noi
  Politia e cu ei..
  Dga cu cine e…?

 2. Românii vor pensii speciale şi votează în consecinţă. USR va dispărea în 2024, fiindcă oamenii cinstiţi vor fi emigrat până atunci. Vor rămâne numai otrepele şi captivii.

  • Dar dupa cum am vazut PSD si PNL si-au tradat electoratul asa ca logica ta ar cam fi pe invers.

 3. hai, va rog, votati-i, pentru ca data viitoare va fi altfel

  • Meriti un sac de 🖕 pentru dezinformare p(r)ostacule!!! Din 8 luni s-au facut 2-3 ani…:P

  • Ba, mai minte omu, dar nici chiar asa…

  • Instinctul animalic din tine nu vede decat „must leave comment , must earn lei „ valori zero !

 4. NU E NICI-O REZISTENTA. NU AU NICI-UN GAND!

  PRIVILEGIILE, PENSIILE SPECIALE S-AU DUBLAT LA 2-3 ANI. AN DE AN S-AU ADAUGAT NOI SPECIALI. NU NUMAI CA AU PENSII SPECIALE DAR MULTI SE PENSIONEAZA LA 40 DE ANI, APOI SUNT REANGAJATI LA STAT SI DEVIN CUMULARZI. SA NU MAI VORBIM DE CEI CARE AU CATE 2-3 PENSII SPECIALE.

 5. Și noi am văzut o rezistență uriașă din partea USR să înlocuiască un incompetent la Sănătate, și un șantajist la Justiție.

  • Tuturor mincinosilor leprei usliste: 🖕

  • Useristii anul trecut erau cu jandarii in spate, impotriva poporului care i-au votat.

 6. Lasă, că nici voi nu ați fost mai breji! Orice, numai să nu vă atingeți de magistrați, asta ați vrut, nu păcăliți pe nimeni cu gargara voastră!

 7. Iar face ,,politică,, pe FețeBuci Inginerul Moșteanu, diplomatul de Bioterra & Athenaeum, Caltech-urile si MIT-urile mioritice.
  Proiectul a trecut tacit la Cameră.
  E FOARTE BINE CĂ NU A CONTRAT NIMENI !
  Sa așteptăm să vedem ce se întâmplă la Senat.
  Palavragim pe urmă, Inginere !

 8. De cand paduchii care au votat o motiune de daramare a unui guvern de dreapta ALATURI DE AUR SI PESEDE au prins VOCE ? Nenorocitilor !! Ati adus PESEDE-UL LA GUVERNARE SI TOT VOI VORBITI DE TOXICITATE ? Nu e nimeni mai TOXIC decat micinosii care in campania electorala au semnalizat spre dreapta si au luato cu BUCURIE SPRE BOLSEVICI !!!! Dispareti !!!

 9. La usr-iști tot ce nu le convine este toxic dușmănos?!!! Toți sint lumina ce trebuie urmată de români in frunte cu „tinarul” lor președinte Dacian Cioloș!!!!!

 10. De la Veorica si pana azi, toate guvernele sunt aprobate de USR. Puteti sa ramaneti in realitatea paralela, sa sustineti ca de fapt Tariceanu si Sosoaca guverneaza, dar, in realitatea reala, acest guvern Catu este votat tot de Surplus.

  • Si dat jos de pSD , usr . So ?!

   Haideti cu anticipatele in primavara daca va tine postaci uslisti hauristi !