G4Media.ro

Ion Iliescu, de Ziua SPP: Auzim, nu o dată, că de ce…

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Ion Iliescu, de Ziua SPP: Auzim, nu o dată, că de ce este nevoie de un astfel de serviciu, de cine se tem demnitarii, de popor? Este o abordare care nu serveşte interesului public, şi este tot mai departe de contextul în care ne aflăm

Fostul preşedinte Ion Iliescu afirmă, cu ocazia Zilei Serviciului de Protecţie şi Pază, că abordarea potrivit căreia demnitarii nu ar avea nevoie de un asemenea serviciu „nu serveşte interesului public, şi este tot mai departe de contextul în care ne aflăm”. „Protecţia instituţiilor statului este activitatea sa fundamentală, şi asta trece dincolo de culoarea politică a celor care conduc la un moment dat aceste instituţii”, afirmă fostul şef al statului, citat de News.ro.

„Înfiinţarea, în urmă cu 32 de ani, a Serviciului de Protecţie şi Pază era unul dintre paşii necesari pentru edificarea unui sistem instituţional al siguranţei naţionale, în acord cu noile valori şi principii, proclamate în documentul fundamental al Revoluţiei Române. Serviciul are funcţii similare cu cele ale celor din lumea occidentală. Auzim, nu o dată, că de ce este nevoie de un astfel de serviciu, de cine se tem demnitarii, de popor? Este o abordare care nu serveşte interesului public, şi este tot mai departe de contextul în care ne aflăm. Protecţia instituţiilor statului este activitatea sa fundamentală, şi asta trece dincolo de culoarea politică a celor care conduc la un moment dat aceste instituţii”, a scris Iliescu sâmbătă pe blogul său, în condiţiile în care ultima sa postare era din 22 decembrie.

El afirmă că serviciul a trecut, în timp, prin procese de modernizare, de adaptare la sarcinile în schimbare şi a devenit o şcoală pentru formarea de cadre necesare şi altor instituţii militare ale României, iar „conlucrarea cu alte servicii, în special cu acelea din NATO, a devenit o activitate permanentă, şi dă rezultate”.

„Este de dorit ca, în procesul de adoptare a noilor legi care guvernează siguranţa naţională, reformele din SPP şi misiunile sale să fie bine definite, şi să-şi găsească resursele necesare îndeplinirii lor. Cea mai importantă resursă a Serviciului sunt oamenii, pregătirea lor, devotamentul lor. Este mai mult decât o pregătire militare. Este una deschisă şi către alte domenii, care să permită angajaţilor lui să ia decizii în situaţii complicate. Cu ocazia Zilei Serviciului de Protecţie şi Pază , le urez angajaţilor Serviciului, civili şi militari, succes în misiunea lor şi le transmit felicitările mele”, scrie Ion Iliescu.

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

 1. S-a apropiat rusul de granița si nea Nelu a început să intinereasca si sa prindă puteri.

  • NU NE VINDEM ȚARA….
   N-AU MÂNCAT SALAM CU SOIA….
   Oligarhii României îl protejează că nu cumva cineva să se atingă de acest element!!!

 2. F.M.M. de gunoi KGB-ist care ai distrus Romania!

 3. Înainte vreme se chema Ziua băieților cu ochi albaștri de pe Calea Victoriei. Și sub comuniști se serba zilnic aproape tot anul.

  • Ochii lui Dobrin la muncă la Cooperativa”Ochiul și timpanul”,omul care a nășit realizările ”mărețe” de azi,deciziile sale pentru propășirea neamului….

 4. M.ori in puscarie!

 5. Fosilă odioasă !

 6. Cine zicea ca e împăiat?!

 7. Multe lumanari nea nelu 👍

 8. Fraților, ăsta ne mănâncă coliva … long story short: activist, președinte, tot. meniul… ce rost are SPP? Pentru români, chiar n-are! Pentru unul care a fost păzit toată viața de ei? Mizerabil!

 9. N-ai pierit încă javră kaghebistă ?

 10. Bosule, simți cum se apropie orcii și te-ai reactivat?

 11. Nea’Nelu te așteaptă Vișinescu, d-le !!

 12. putoare comunista.

 13. Nu e dorit nici in ceruri acest exemplar sinistru care din 1930 continua sa respire. E incredibil cum calaii traiesc de trei-patru ori mai mult decat victimele lor.

 14. Asta de unde a mai aparut? Era unu pe aici care zicea ca pastreaza o sampanie pentru Iliescu…
  Vin si eu cu 2 bucati!

 15. Un ticălos odios. A distrus sansele Romaniei dupa ‘89. Aveam o simpatie uriasa im vest, dar kgb-ul nu și nu. Romania infectata de kgb-isti ultra-nenoriciti.

 16. Face pe el de frica bolsevicul !

 17. Un serviciu inutil in tara!daca,ca politician ,mi-am facut treaba onest,nu am nevoie pe paza!ei au nevoie ca paza sa ii apere de popor, la cat l-au supt!sa ii pazeasca de cei care ii platesc !cum suna asta!?!ca la dementi,ca asta-i romania?!?de ce?ca voi permiteti asta,dar va plangeti!!!

 18. M.ie cui m-a blocat!daca nu merge tara,din cauza unor lighioane ca voi!da-aia v-am 2 la suta,sa ma stergeti ca d scriu afevarul,va blestem,pe toti pulufricij oligofreni,ce duceti tara in mizerie,ptr.un cent,iudelor!

 19. nea nelule : chiama bre tancurilii sovietice si renunta la spp! vesnicule!

 20. S-a trezit si Palpatine.

 21. Nu mai crapi odata nenorocitule?
  Au murit atatia oameni din cauza ta la Revolutie, anomalie!