G4Media.ro

Ion Ghizdeanu, omul – cheie prin care Dragnea și Vâlcov au construit…

Ion Ghizdeanu, omul – cheie prin care Dragnea și Vâlcov au construit politica economică a PSD, dat afară de Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că va semna decizia prin care îl va elibera din funcție pe Ion Ghizdeanu, șeful Comisiei Naționale pentru Prognoză. Ghizdeanu, în funcție de peste 18 ani, din perioada guvernului Adrian Năstase, a fost un om – cheie în politicile economice ale PSD, fiind utilizat de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov pentru a derula proiecte precum Fondul de Dezvoltare și Investiții sau realizarea de parteneriate public-privat.

Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, este în funcție din 2000 și s-a remarcat prin obediența totală față de decidenții politici ai momentului.

O anecdotă din lumea finanțiștilor spune că Ghizdeanu i-a dat o replică complet neașteptată fostului ministru al Finanțelor, Gheorghe Pogea, în 2010. Exasperat de lipsa de fermitate a Comisiei de Prognoză în discuțiile cu FMI și Comisia Europeană pe perioada crizei financiare, Pogea l-ar fi întrebat pe Ghizdeanu care e prognoza corectă de creștere economică. ”Cât vreți dvs, d-le ministru!”, ar fi fost răspunsul.

El a primit însă puteri și drepturi sporite în guvernarea PSD, ca răsplată pentru obediența față de Darius Vâlcov. Comisia Națională de Prognoză a primit un rol major în realizarea proiectelor de infrastructură prin parteneriat public – privat (PPP) și a vrut să-și atribuie dreptul de a face exproprieri.

Expertiza lui Ghizdeanu în domeniul PPP-urilor e nulă.

Foto: Ion Ghizdeanu (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Luati saracie, prostilor! Ati tolerat PSD-ul 30 de ani! Hahahahaha

  • Acum doar nu crede cineva ca mosul asta a luat vreo decizie. El doar executa ce-i spuneau Dragnea si Valcov : mosule, autostrada Cormanic-Brasov cu chinezii , da ? Da, sefu.

 2. Ghizdeanu cu P de la PSD

 3. E un bun inceput ! La mai multi slugoi dati afara !

 4. SUCCES acum in prezent si mare atentie pe VIITOR fara greseli s-au nepotisme si pomenii

 5. Rămâi uimit câți de-ai de pizdeanu se lăfăie printre slugile mafiei roșii, în timp ce tâmpii căscau gura la tembeliziunile de partid…
  Am văzut că, printre îmbuibații de partid, care au fost dați afară, se numără și un trigrumaz prostesc, al unui buzat, mare șef printr-un județ roșu…
  Oare, bănetul primit de haita acestor lighioane, nu ar trebui să revină la bugetul de stat; iar căpeteniile să fie protejate câțiva ani la Rahova, ori în alte stabilimente de siguranță națională?!

 6. Cum…, ati dat afara aceasta tanara speranta? Parca vad ca maine-poimaine ma voi trezi cu el pe cap…! Apropo: am inteles eu bine, stie sa falsifice datele statistice? Ca tare as mai avea nevoie de o crestere ”din pix” la productivitatea per cazan ! Acu’ vine momentul bilantului anual si sunt cam pe minus la pacatosi-viteza…

 7. asta care zica CA CARTOFU a crescut cu 12 la suta si nu ca s-a triplat pretu nu trebuie dat afara ci bagat la spital

 8. 60 de salarii compensatie. Pensie speciala.
  Reangajare in sistem. Sinecuri!

 9. 30 de cum doriți dvstra d-le ministru. 30 de ani fără coloana vertebrala, fără profesionalism. 30 de ani de hoții. Deja unii pling după PSD. Îmi este groaza sa cred ca ne vom trezi din nou cu ei. La vot fraților. Masiv și să-i scoatem de pe scena politică.

 10. Duca-se toate slugile infractorilor pe pustii, si sa-i duca si pe psd-ei cu ei, PE TOTI DIN PSD, si membrii si cei care-s pe functii, TOTI!!!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.