G4Media.ro

Iohannis solicită oficial Comisiei Europene flexibilizarea PNRR și a procedurilor pentru ajutorul…

Sursa foto: Pixabay/ cosmix

Iohannis solicită oficial Comisiei Europene flexibilizarea PNRR și a procedurilor pentru ajutorul de stat acordat companiilor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înaintea Consiliului European de la Bruxelles, că va solicita Comisiei Europene flexibilizarea PNRR și a procedurilor pentru ajutorul de stat acordat companiilor.

„Există o temere generalizată în UE că în situația în care avem criză eenergetică, avem inflație, există risc să pierdem din competitivitatea. Și în contextul în care Statele Unite au acel act de reducere a inflației, noi trebuie să găsim căi să nu rămânem în urmă. (…) Eu personal voi solicita flexibilizarea în zona ajutorului de stat. Dacă vrem să atragem investiții relevante e clar că trebuie să folosim și ajutorul de stat. O a doua chestiune în care voi solicita flexibilizare, și aceasta va fi o chestiune mai complicată, e în zona fondurilor europene. Noi am aprobat fondurile europene și PNRR înainte de criză, înainte de război. E nevoie de o flexibilizare și decizia de asemenea trebuie să fie mult mai rapidă”, a declarat președintele Iohannis.

Întrebat ce anume concret va solicita în privința fondurilor europene de coeziune și a PNRR, Klaus Iohannis a declarat:

„Au fost decise la vremea respectivă anumite fonduri pentru anumite sectoare. Guvernul trebuie să aibă libertatea să reanalizeze și să vadă dacă anumite chestiuni trebuie rediscutate. Nu pun în discuție toate fondurile de coeziune și tot PNRR, dar sunt lucruri care trebuie rediscutate și aștept deschidere din partea Comisiei Europene atunci când Guvernul o va cere.”

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, susține, într-o postare pe Facebook, că regulamentele europene au fost amendate, inclusiv cu propuneri făcute de grupul PSD, astfel încât Planurile de Redresare și Reziliență să poate fi modificate mai ușor. Negrescu precizează că eventualele modificări la PNRR ar trebui propuse până la data de 30 aprilie 2023. Detalii aici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Ajutoare de la stat pentru companii cum ar fi Tarom, CE Oltenia etc sa papati banii prin interpusii de partid.